Buna ziua!
Sunt angajata pe o perioada nedeterminata pe un post de educatoare la o gradinita intr-o localiate z unde sunt titulara. Am obtinut detasare in interesul invatamntului la o alta gradinita in localitatea x. Aceste detasari sunt pe 1 an de zile, deci si in anul 2007-2008, si 2008-2009 am obtinut detasare in interesul invatamantului tot la gradinita din localitatea x.
Iar de la 1 sept 2008 prin decizie de pretransfer voi fi titulara in localitatea y la o alta gradinita. Problema e ca mi-am gasit un loc de munca ca si jurist debutant si mi s-a facut un contract de prestari servicii pana reusesc sa-mi inchei situatia in invatamnt ca sa nu pierd niste bani de vacanta. Intrebarea mea este unde ar trebui sa-mi bag demisia, sau cum sa procedez?
Va multumesc!
La unitatea de invatamant din localitatea x contractul se termina in 31 aug. 2008. Si ar incepe din 1 sept 2008 daca m-as duce din nou. Doar ca de la 1 sept vreau sa-mi aduc cartea de munca la fundatia unde m-am angajat acum. Precizez ca, cartea mea de munca momentan este la unitatea de invatamant din localitatea z unde sunt titulara. Si as vrea sa stiu cum sa procedez.
Mai intii pune te la punct cu ce ai invatat in facultate mai ales cu ce o sa ti trebuiasca la firma unde vrei sa fii consilier ,ca daca te vad aia asa nesigura,sau te zboara sau te pacalesc cu ceva.
Normal ca mult mai avantajos e safii jurist decat educator,diferenta de la cer la pamant.
Dar mare atentie ,in meseria asta trebuie sa fii cu ochii in patru,verifici tot inainte sasemnezi ceva,chiar si patronul daca ti da la semnat
INCHEI CONTRACT DE MUNCA CU FUNDATIA,APOI depui demisia la gradinita ,si iti ridici cartea
CURAJ!!!!!!!!!!
Sfatul meu...
Nu faceti nicio demisie.Aveti dreptul de a desfasura activitati didactice simultan cu activitatea juridica. Pentru ca veti fi debutant in profesie, salariul dvs ( aproape sigur!) va fi unul nu prea mare.Dat fiind faptul ca oricum nu predati mai mult de 4 ore/zi, aveti timp berechet si pt cea de-a doua profesie. Lasati Carnetul de munca acolo unde e acum , la gradinita.Veti avea doua slujbe si un venit decent.E dreptul dvs sa castigati mai mult muncind mai mult.
Mult succes! Iar daca vreodata veti intampina unele greutati ca jurist, noi va suntem aproape...