avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Absenta sau intarierea nejustificata la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Absenta sau intarierea nejustificata la locul de munca

Am 3 situati pe care doresc sa le cunosc:
1. cand un angajat vine intarziat la programul de lucru
2. cand un angajat pleaca din timpul programului de lucru
3. cand angajatul nu se prezinta la locul de munca deloc - fara justificare (concediu medical sau de odihna)

Intrebari:
1. In primele 2 situatii ca angajator am derptul sa nu ii pontez ziua de lucru? Daca da, ce notificare de abatere disciplinara trebuie sa fac?
2. In situatia 3 pot sa il dau afara din servici sau doar nu se ponteaza ziua de lucru?
3. Dupa cate zile de absente nejustificate, angajatul poate fi concediat?
4. Se pot aplica diminuari de salariu de 10% - 20% in unul din cele 3 cazuri?

Va multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:46, 24 Iulie 2011
In cazul 1 si 2 nu taiati ziua integral ci doar din cele 8 ore /zi scadeti perioada cand angajatul nu se afla la program.(intarziat sau plecat inainte de finalizare program).

Pentru celelalte intrebari nu pot sa va sfatuiasc decat sa consultati cu atentieRegulamentul Intern al unitatii,caci numai acolo veti avea stipulat reguli concrete privind disciplina muncii in unitate, abaterile disciplinare si sanctiunile aplicabile,toate in concordanta cu prevederile din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca marianams70 marianams70 buna seara, as dori sa intreb ce urmari poate avea un conflict intre doi colegi in incinta firmei dar dupa orele de program,mai exact dupa incheierea ... (vezi toată discuția)
Întârzieri zilnice ale unui salariat la locul de muncă. este corect să fie plătit doar pentru timpul efectiv lucrat? Ionela Brasov Ionela Brasov Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie si va solicit parerile, intrucat doresc sa iau o decizie corecta: un salariat intarzie ZILNIC la locul de ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu litera "i" ContSters160566 ContSters160566 Buna Ziua! Care ar trebui sa fie motivele unui angajator, pentru a-mi desface Contractul Individual de Munca cu litera I ? Este de ajuns sa am o simpla ... (vezi toată discuția)