avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua. In urma cu o luna am avut un accident rutier in care a fost vatamata corporal usor o persoana stiu sigur ca nu are mare lucru nu a fost internata in spital nici macar o zi ne-am intalnit am vb este ok ,numai ca acum imi cere 5000 de euro daune,eu am recunoscut ca sunt vinovat de producerea accidentului si as vrea sa ii platesc niste bani ca si daune dar suma pe care o cere e enorma avand in vedere ca nu are nimic fizic este in regula spune doar ca e speriat si nu mai stiu ce ... Intrebarea mea este : ii platesc acestuia o suma de bani? este corecta aceasta suma ? pentru ca eu sunt convins ca vrea sa profite de pe urma mea . sa va spun ca accidentul s-a produs pe fondul neacordarii de prioritate,in intersectie dirijata prin indicatoare, amandoi am fost testati cu alcooltestul si rezultatul a fost 0,00 si ce anume se i-a in considerare in instanta din punct de vedere penal vatamarea corporala sau "sperietura" care o acuza el?
Cel mai recent răspuns: Stanl3y , utilizator 16:55, 26 Iulie 2011
Trimitetil la asiguratorul RCA sa faca dosarul de despagubire.

In medie suma data pe caz de asiguratorii RCA este de la 4000 euro. Suma maxima care poate fi acordata este 3.500.000 euro.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Nu ii platiti niciun ban. Trebuie sa scoata certificat medico-legal in primul rand, fara certificat nu va rezolva nimic.
In al doilea rand trebuie sa aiba minim 10 zile de ingrijiri medicale ca sa fie infractiune, sub 10 zile de ingrijiri medicale nici nu se pune problema unui dosar penal.
Suma ceruta este exagerata, nici macar instanta nu i-ar acorda aceasta suma pt sperietura presupusa. Iar daca are peste 10 zile de ingrijiri si se ajunge in instanta, atunci asigurarea va trebui sa plateasca toate cheltuielile.
Este evidenta incercarea de santaj a acestei persoane.
Nici nu se pune problema in legatura cu existenta vreunei infractiuni , in lipsa certificatului medico-legal care sa ateste numarul de zile de ingrijiri medicale necesare refacerii presupusei victime.
De fapt , acest numar de zile , asupra carora conluzioneaza medicul legist sunt cele care stabilesc incadrarea juridica a faptei.
Nu cedati si eventual , daca persoana respectiva insista in aceste cereri , depuneti la parchet sau la politie plangere penala impotriva acesteia pentru infractiunea de santaj.
Organele de urmarire penala , vor avea logistica necesara in eventualitatea organizarii unui flagrant delict.
Va multumesc pentru raspuns,in ceea ce priveste certificatul medico-legal am indoieli in privinta eticii profesionale a unor doctori,si am mai auzit cazuri,am citit si pe net in care au avut mai mult de 10 zile pentru contuzii si cucuie lucruri minore la care normal pui gheata si trece! Se considera "ingrijire medicala" si asa ceva?
Nu credeti tot ce auziti, certificatul medico-legal nu il elibereaza orice spital sau dupa cum pofteste un medic, ci se da de la Institutul National de Medicina Legala. De asemenea nu trebuie sa confundati zilele ge ingrijiri medicale cu cele de spitalizare. Zilele de spitalizare (cand este cazul) sunt cuprinse in zilele de ingrijiri medicale.
Ceea ce trebuie sa faceti este sa asteptati sa vedeti daca acea persoana isi scoate certificat medico-legal si daca in termen de 2 luni face plangere prealabila pt vatamare corporala din culpa, nu cedati insistentelor acesteia.
PS: va asigur ca pt un cucui nu se dau 10 zile de ingrijiri.:)
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Motociclist afacerist cristianionescu cristianionescu Buna ziua, Am lovit un motociclist in incercarea de a manevra automobilul personal la stanga. In urma constatarii politiei nu am acordat prioritate. ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala Luca1 Luca1 Buna ziua, in urma cu cateva zile conduceam pe un drum national si in aproprierea unu sens giratoriu era o trecere de pietoni semnalizata corespunzator , ... (vezi toată discuția)
Accident auto lorenaandreea lorenaandreea in urma cu 2 luni sotul meu a avut un accident auto.in urma constatarilor de la fata locului , sotul meu, a iesit vinovat deoarece nu a acordat prioritate ... (vezi toată discuția)