avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Te poti debransa de la Radet daca asociatia are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Te poti debransa de la Radet daca asociatia are datorii?

Din martie 2011 din cauza datoriilor asociatiei (cu toate ca locatarii au achitat facturile la zi, administratora neputand justifica faptul ca a platit facturile la Radet) Radet a intrerupt furnizarea caldurii si a apei calde pana solutionarea procesului si achitarea datoriei.
Mai multi locatari si-au scos caloriferele de la Radet fara aprobari si si-au instalat centrale termice.
Este legal ceea ce au facut?
Ce se poate intampla daca cei de la Radet depisteaza?
Majoritatea locatarilor considera ca daca cei de la Radet au luat gigacalorimetrul de la scara si au pus sigiliu inseamna ca suntem debransati.
Vreau sa imi pun centrala. Ce ma sfatuiti?
Daca va puneti centrala , va sfatuiesc sa obtienti toate avizel necesare. Numai asa , nu veti avea probleme
chiar daca va montati toti centrale termice, datoriile catre radet tot va trebui sa le platiti, cu penalitatile de rigoare si, eventual, cu cheltuielile de judecata datorate unui eventual proces pe care vi-l va intenta radet-ul.
in ceea ceea ce-o priveste pe administratoare, aceasta este vinovata (eventual prin neglijenta) de situatia existenta si trebuie sa plateasca acele sume .... evident, daca situatia este asa cum ati prezentat-o.
daca tot s-a ajuns in situatia in care radet-ul a ridicat gigacalorimetrul, eu va sfatuiesc sa va montati toti centrale termice si sa platiti apoi restantele, nu inainte de a bloca accesul oricui in subsol (a se monta incuietoare), astfel incit angajatii respectivei firme sa nu mai poata monta inapoi gigacalorimetrul, dupa care asociatia sa faca o adresa scrisa catre radet prin care sa specifice ca nu mai are nevoie de serviciile acestora. evident, aceasta decizie ar trebui sa fie luata in adunarea generala sau, si mai bine, pe baza de tabel nominal (care sa contina pe fiecare pagina cap de tabel in care sa se specifice pentru ce este realizat) si sa aveti acordul majoritatii proprietarilor pentru renuntarea la serviciile firmei de termoficare. ;)
Problema aceasta a debransarii colective este dificil de realizat.

Eu totusi imi exprim parerea ca in acest caz ar trebui acordul tuturor proprietarilor intrucat este vorba de un lucru esential: primirea utilitatilor, nu despre o lucrare oarecare pe care un proprietar o poate plati sau nu, se mai judeca in procese cu asociatia, mai plateste o rata etc.
Nu poate chiar si o majoritate sa impuna unei minoritati, unui proprietar, sa-si monteze ceva, sa-si faca o lucrare pe proprietatea privata. Pentru ca asta ar insemna sa se hotarasca in AG cu majoritate de voturi - renuntarea la primirea caldurii si apei calde de la furnizor si montarea de surse alternative in apartamente.
Cand furnizorul opreste aceste utilitati o face pentru ca nu i s-a platit si o face vremelnic, vremelnic si proprietarii se pot folosi de surse alternative, dar ca sa impui tu, proprietar egal in drepturi ca si vecinul, sa-i impui acestuia sa-si monteze CT pentru ca ai tu rationamentele tale care sunt diferite de ale lui...aiasta nu-i in regula deloc.
Daca gigacalorimetrul a fost scos inseamna ca instalatia a fost golita si nu va mai trebuie nici un aviz de la Radet pentru a va monta o centrala de apartament la fel ca vecinii dvs. . Ar fi bine sa va grabiti cu lucrarea pentru ca inaintea inceperii noului sezon de incalzire Radet umple instalatiile si nu mai vrea sa auda de nimic.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema administrator / radet marian200089 marian200089 Buna ziua, In august 2015 am cumparat un apartament prin programul prima casa. Una din facilitati era centrala termica deja montata ( cam de 10 ani). Pana ... (vezi toată discuția)
De ce nu fac nimic asociatiile de proprietari ca apa calaie aproape rece se plateste la pret de apa calda? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce asteapta sa faca ceva? Ar trebui sa se uneasca pentru aceasta jepcarie si jecmanire evidenta a oamenilor cinstiti? (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)