avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... INCHEIERE DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

INCHEIERE DIVORT

In iulie 2010 am depus cerere pentru deschiderea actiunii de divort. S-a facut citatie ambelor parti, dar nu ne-am prezentat pentru ca intre timp ne-am impacat. A trecut 1 an si as vrea sa-mi recuperez certificatul de casatorie. Am nevoie de un model de cerere de renuntare la judecata. Si pentru ca am un program f.incarcat pot trimite aceasta cerere prin Posta Romana? Dupa ce trimit aceasta cerere, mai formulez inca o cerere in care solicit restituirea certificatului de casatorie? Mii de multumiri. Doina
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 21:05, 24 Iulie 2011
Daca a trecut mai mult de un an de la data depunerii actiunii de divort,actiune ramasa in nelucrare,aceasta este perimata.Mergeti la registratura judecatoriei,depuneti cerere de restituire a certficatului de casatorie adresata presedintelui judecatoriei.
Deci nu mai este nevoie sa depuneti o cerere pentru retragerea actiunii de divort.


Perimarea opereaza de drept, deci cererea de chemare in judecata sau de exercitare a unei cai de atac se considera virtual stinsa prin simpla implinire a termenului de perimare. Ea totusi trebuie constatata printr-o hotarare judecatoreasca care sa declare stins procesul .
Constatarea perimarii se face in urma repunerii procesului pe rol din oficiu, deoarece asupra perimarii trebuie sa aiba loc o dezbatere contradictorie, partile trebuie citate in acest scop. Perimarea fiind un incident fata de cererea principala, trebuie rezolvata de completul de judecata in aceeasi compunere ca pentru judecarea cererii perimabile.

O sa primiti citatie pentru constatarea perimarii acestei actiuni,insa nu este obligatorie prezenta dvs.sau a sotului.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea este stabilita din oficiu sau se cere? sejc sejc La 10martie 2010 intr-un proces de fond funciar instanta de recurs a hotarat suspendarea pe motiv ca unul din mostenitorii recurentului decedat dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Pot trimite un email la judecatorie pentru ca nu ma pot prezenta? maritaroxana maritaroxana Buna ziua.Am primit citatie de la Judecatoria Iasi ,anuntandu-ma ca sunt chemata in instanta in calitate de reclamant in proces cu tatal meu pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Cum anulez de la distanta o actiune care se perima? ContSters32406 ContSters32406 buna ziua anul trecut am avut o actiune de divort comun acord, pe care am anulat-o prin imputernicit inainte de prima infatisare. Deoarece a fost doar un ... (vezi toată discuția)