avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie

Buna ziua

In cazul in care deja exista o asigurare facuta la achizitionarea unui apartament prin credit imobiliar, mai este necesara 'asigurarea obligatorie' ?

Cel mai recent răspuns: ContSters208625 , utilizator 22:38, 25 Iulie 2011
Buna ziua, conform art. 3 alin. 9 din legea 260/2008 republicata in anul 2011 cei care au incheiata o asigurare facultativa nu trebuie sa mai incheie si o asigurare obligatorie.
@kvr
Depinde ce fel de asigurare este, daca e de viata, pe numele dvs. cesionata bancii, aceasta nu asigura locuinta, ci creditul.
@criss19
Multumesc.

@adutescu
Este vorba de un contract de 'Asigurare complexa a locuintei' pentru diverse situatii, de la cutremure la inundatii. Inclin sa cred ca asigurarea obligatorie este inutila in cazul meu.
@kvr
Da, aveti dreptate.
De regula creditele ipotecare asigura locuintele la "toate riscurile" deci va cuprinde si cele trei riscuri obligatorii, adica: inundatie. alunecari de teren si cutremur. In acest caz nu mai este necesara asigurarea obligatorie PAD.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie pt locuinte mai e necesara daca exista asigurare facultativa? adela05 adela05 Cum a ramas cu obligatia incheierii unei asigurari obligatorii pentru locuinta? Daca am deja o sigurare facultativa, mai este necesar sa inchei si asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea complexa a locuintei si asigurarea obligatorie (pad) nicoletaneacsu nicoletaneacsu o persoana fizica a accesat in 2008 un imprumut bancar pentru nevoi personale cu ipoteca pe locuinta personala, pentru care s-a incheiat asigurarea complexa a ... (vezi toată discuția)
Lamurire asigurare obligatorie(pad) vs asigurare facultativa phoenix13 phoenix13 salut, am o asigurare facultativa (a trebuit sa o fac pt programul prima casa) in care printre riscurile asigurate se afla si in caz \\"inundatii, ... (vezi toată discuția)