avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu bancile
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu bancile

Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema legata de datoriile catre banci.Sotul meu a contractat mai multe credite, dintre care unul mai consistent ...Ramas fara serviciu si-a platit creditele mai micute, mai putin pe acesta care "ne-a depasit". Au trecut mai multe luni,suma a devenit din ce in ce mai mare (probabil acum s-a ajuns la 300-400 milioane lei), am primit telefoane, notificari..etc ,dar ,la un moment dat s-a asternut linistea.
Prin urmare, creditul a ramas neplatit, a trecut aproape un an , si ne este teama de "vizita" vreunui executor judecatoresc.As dori sa stiu la ce ne putem astepta..La contractarea creditului nu am girat cu nimic..
Incercam sa platim putin cate putin, dar nu stim la ce sa ne asteptam..nu am platit nici un ban de aproape un an ..ne este teama pentru locuinta.
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: maria tofan , utilizator 13:57, 26 Iulie 2011
Chiar daca la semnarea creditului nu ati garantat cu nimic, banca poate executa toate bunurile imobile si mobile, inclusiv sumele de bani/veniturile sotului dvs.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
Incercati sa luati legatura cu banca sau cu executorul judecatoresc, explicati situatia de fapt si propuneti sa platiti esalonat, o suma minima lunara si incercati sa ajungeti la o intelegere. Cel mai bine ar fi sa faceti o cerere in scris, pe care sa o aveti in dublu exemplar si sa o depuneti la registratura bancii. Asa, veti avea o sansa in plus in fata instantei de judecata, in cazul in care se ajunge la asa ceva. Cu stima.
..dar sotul nu mai lucreaza, bunuri pe numele lui ..doar masina..care e "foarte modesta"..casa este pe numele ambilor..
Banca poate solicita efectuarea unui partaj fortat al apartamentului, cu atribuirea acestuia sotului dvs. Dupa efectuarea partajului poate continua executarea silita asupra apartamentului.
Vorbiti de un "partaj fortat " al apartamentului..Suntem despartiti ,in drept, prin hot.definitiva , fara sa fi facut un partaj.Am ramas impreuna in acelasi apartament, acesta fiind pe numele amandurora..Titular al creditului este doar sotul (fostul sot).Copiii sunt in intretinerea mea .Formam in continuare o familie. In acest caz "partajul fortat " cum se poate realiza?Cum ar putea legea sa-i acorde lui apartamentul?

Alte discuții în legătură

Executare silita - casa in coproprietate mosquito mosquito Buna ziua, In 2007 am luat un credit pentru uz personal in valoare de 4200 ron Acum din intamplare mi-am gasit numele intr-un dosar la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Partaj, credite elenusht elenusht Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Suntem in proces de divort eu si sotul meu. am incercat sa avem o mediere in ceea ce priveste bunurile insa ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort ela1980 ela1980 Buna ziua .Am si eu cateva nelamuriri despre partajul sotului meu cu fosta sotie.S-au casatorit in anul 2003 iar in anul 2004 el a luat un credit din banca pe ... (vezi toată discuția)