avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada plata rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada plata rovinieta

Buna ziua,
Azi am primit o amenda de la "drumuri" prin care se spunea ca in data de 25.01.2011 am circulat pe A1 fara rovinieta.
In seara zilei de 24.01.2011, am fost la o statie peco, am alimentat si am cumparat o rovinieta pt. 7 zile care sa intre in vigoare in acea zi (24.01.) iar in dimineata zilei de 25.01 am plecat spre Bucuresti.
Intrebare: pot lua o dovada de plata de la statia peco de unde am cumparat rovinieta si cum pot face acest lucru? sau de unde pot lua o dovada? Pot verifica on-line daca o masina are rovinieta si pe ce site?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:20, 25 Iulie 2011
Incercati daca vor cei de la statia de benzina sa va dea dovada (copie la ce v-a dat atunci in ianuarie) dar sa stiti ca nu sunt obligati, asta daca cumva va intampina cu un refuz.
Cind ai platit rovinieta ai primit un bon de casa pe care este marcata ziua luna anu si ora cind sa platit acea este dovada ca ai platit.
Astfel de evidente gasiti doar le Posta Romana pt ca celelalte institutii abilitate sa comercializeze roviniete nu pastreaza in baza de date situatia rovinietelor vandute. Nu cred ca la statia de benzina o sa gasiti asa ceva. Dar va mai puteti adresa la CNADNR cu un mail pe adresa : www.candnr.ro sau puteti cere informatii la tel. 021/2643333 sau 021/2643334.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Dragos88CYL Dragos88CYL Buna ziua Am primit prin posta amenda pt rovinieta pt un autoturism din categoria A, am fost surprins in data de 21.04.2018 de o camera in localitatea Ulmi ... (vezi toată discuția)
Rovinieta platita dar, completata gresit gicatgjiu gicatgjiu Va salut, am si eu cateva nelamuriri: Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - termene de prescriptie, nulitate simoc_adina simoc_adina Buna ziua, asi dori sa-mi spuneti daca este valabil procesul v . de constatare pentru plata rovinietei- constatarea a fost facuta pe data de 16.07.2011 iar ... (vezi toată discuția)