avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta - termene de prescriptie, nulitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta - termene de prescriptie, nulitate

Buna ziua,
asi dori sa-mi spuneti daca este valabil procesul v . de constatare pentru plata rovinietei- constatarea a fost facuta pe data de 16.07.2011 iar pv. a fost emis pe data de 11.01.2012 si l-am primit pe data de 26.01.2012.
Eu stiu ca am avut rovinieta platita dar nu mai am bonul fiscal de le peco.
Exista undeva o evidenta unde sa verific acest lucru? daca pot sa vad cind am cumparat ultima data rovinieta?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:00, 28 Ianuarie 2012
Puteti face solicitarea de emitere dovada,la autoritatea care a incasat c/v rovinieta
este adevarat ca daca nu este semnata stampila de pe procesul verbal atunci acesta este nul adica nu e valabil? si ca atare mi sa spus de catre un jurist sa fac contestatie
simoc_adina a scris:
asi dori sa-mi spuneti daca este valabil procesul v . de constatare pentru plata rovinietei- constatarea a fost facuta pe data de 16.07.2011 iar pv. a fost emis pe data de 11.01.2012 si l-am primit pe data de 26.01.2012.

Da, au fost respectate ambele termene de prescriptie prevazute in OG nr. 2/2001. Procesul verbal de contraventie a fost incheiat in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei si v-a fost comunicat in termen de o luna de la incheiere.

simoc_adina a scris:
este adevarat ca daca nu este semnata stampila de pe procesul verbal atunci acesta este nul adica nu e valabil? si ca atare mi sa spus de catre un jurist sa fac contestatie

Este o practica recenta a unor instante din Cluj. Personal nu impartasesc opinia acestor instante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu pv constatare ... Marinescu Lucian Marinescu Lucian Buna ziua, Pe data de 16.03.2021 am primit un plic cu PV constatare contraventie referitoare la trecerea peste Dunare pe podul de la Fetesti din data de ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. ... Ctlus Ctlus In data de 21.09.2022 am savarsit fapta de a conduce fara rovinieta. Pentru aceasta fapta a fost intocmit un Proces Verbal in data de 18.01.2023, iar eu l-am ... (vezi toată discuția)