avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis auto

Buna ziua,am nevoie de un sfat:In perioada Pastelui permisul autto mi-a fost suspendat pt ca am trecut pe culoarea rosie la semafor,mi s-a inmanat dovada de 15 zile, nu am semnat procesul verbal dupa care lam primit prin posta ulterior.Dupa aproximativ 4 saptamani am facut plangere impotriva PV, (deoarece lam primit dupa aprox 2-3 saptt si astfel eram in intervalul de 15 zile de la comunicare).Am pierdut procesul si mam prezetat cu decizia si cu permisul la pol rutiera care mia spus sa revin dupa o luna chiar daca eu statusem 2 sapt(ddupa ce mia expirat dovada) fara el.Este legal sa stau 1 luna jumate pt o contraventie ce prevede suspendarea permisului pe o perioada de 30 de zile,pt ca mie mi se pare un abuz.Va mulutmesc.
Cel mai recent răspuns: sherifu19 , utilizator 18:29, 26 Iulie 2011
Din punctul meu de vedere, daca dvs ati contestat procesul-verbal, chiar si dupa ce va expirase dovada, plangerea contraventionala, pana la ramanearea irevocabila a hotararii suspenda executarea. Deci contestand acel proces-verbal, suspendarea dreptului de a conduce pe 30 de zile, s-a suspendat pe perioada judecarii procesului.Aceasta sanctiune contraventionala isi produce efectele dupa solutionarea plangerii contraventionale. Ca atare, datorita faptului ca ati pierdut procesul, va trebui din pacata sa ramaneti fara permis 30 de zile.
Da... nimic nu va impietica sa faceti mentiuni in cadrul procesului verbal si sa il semnati cu obiectiunile respective. In acest fel vi s-ar fi inmanat pe loc p.v. si nu ati fi asteptat 2 saptamani dupa expirarea perioadei de 15 zile. Mai mult, v-ati fi putut deplasa la Serviciul Politiei rutiere si sa va ridicati procesul verbal de contraventie. Pasivitatea se "sanctioneaza" si.... aceasta prelungire cu 2 saptamani a interdictiei de a conduce un autoturism pe drumurile publice este "sanctiunea" aplicabila in cazul dvs.
Pai daca erati in cazul meu sigur faceati la fel(sau poate nu),dar cand treci pe portocaliu si te opreste dupa intersectie,si din urma mea la 20 in spate venea unu care a trecut la cateva secunde dupa mine iar eu am ramas fara permis iar el a fost martor la mine si motivand ca a venit din lateral nu prea iti mai arde sa fii asa de activ,oricum un lucru e cert,aici daca ai relatii si bani esti jupan,un fel de sclavie numita "democratie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda TEIOSANUADI TEIOSANUADI buna seara...am si eu o intrebare...mi sa retinut permisu .aveam..0,17 la fiola..si mi sa intocmit proces verbal..in care mia dat 18 milioane amenda si ... (vezi toată discuția)
Două suspendări de permis la aceeași oprire de către un echipaj de poliție. am șanse la reducerea perioadei? scutyflo scutyflo Am depasit un autovehicul de politie neinscriptionat avand 117km/h intr-o zona restrictionata la 50 km/h in afara unei localitati (drum cu denivelari). Am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)