muresan vasile a scris:
As dori sa stiu daca de 3 ani si 3 luni am fost inspector specialitate gr II gradatia 1 ,adica debutant ,angajat pe perioada determinata la sector bugetar,e normal ca sa fi ramas asa,iar acum am fost dat afara ca s-a redus postul de la Bucuresti,iar cei pe perioada determinata am fost dati afara.La cat timp trebuia sa ma faca functionar public?N-am semnat decat un contract care zice : angajat perioada determinata pana la organizarea concursului.Dar nimic.Pot face ceva?
1.
inspector gr.II grad.I -nu inseamna grad de debutant .
La momentul de fata ati primit gradatia I ,ceea ce este echivalent cu faptul ca aveti deja o vechime de 3 ani,mai apoi sunteti la
gradul II al functiei de inspector, ceea ce inseamna de a avea macar 3 ani vechime in specialitate.
Probabil,la momentul incadrarii erati doar inspector debutant.
2.Daca la momentul incadrarii aveati statut de personal contractual,nu aveti cum sa primiti alta incadrare,respectiv cea de functionar public in prezent.
3.Este normal ca avand un contract pe perioada determinata ,la data cand acesta expira ,contractul dvs. sa inceteze de drept.Nu inteleg ce ati putea face in situatia de fata.