avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Definitivare personal contractual in functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Definitivare personal contractual in functionar public

As dori sa stiu daca de 3 ani si 3 luni am fost inspector specialitate gr II gradatia 1 ,adica debutant ,angajat pe perioada determinata la sector bugetar,e normal ca sa fi ramas asa,iar acum am fost dat afara ca s-a redus postul de la Bucuresti,iar cei pe perioada determinata am fost dati afara.La cat timp trebuia sa ma faca functionar public?N-am semnat decat un contract care zice : angajat perioada determinata pana la organizarea concursului.Dar nimic.Pot face ceva?
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 00:32, 28 Iulie 2011
iar cei pe perioada determinata am fost dati afara.La cat timp trebuia sa ma faca functionar public?
Unde si in ce lege scria ca trebuia sa va faca functionar public si de ce?...
N-am semnat decat un contract care zice : angajat perioada determinata pana la organizarea concursului.
Pana la modificarea de anul acesta a codului muncii, durata maxima a cim pe durata determinata era de 24 de luni, deci prin faptul ca ati fost angajat 3 ani si 3 luni pe durata determinata s-a incalcat legea :(...
Normal dupa maxim 2 ani trebuia sa va inceteze de drept contractul individual de munca...
muresan vasile a scris:

As dori sa stiu daca de 3 ani si 3 luni am fost inspector specialitate gr II gradatia 1 ,adica debutant ,angajat pe perioada determinata la sector bugetar,e normal ca sa fi ramas asa,iar acum am fost dat afara ca s-a redus postul de la Bucuresti,iar cei pe perioada determinata am fost dati afara.La cat timp trebuia sa ma faca functionar public?N-am semnat decat un contract care zice : angajat perioada determinata pana la organizarea concursului.Dar nimic.Pot face ceva?

1. inspector gr.II grad.I -nu inseamna grad de debutant .
La momentul de fata ati primit gradatia I ,ceea ce este echivalent cu faptul ca aveti deja o vechime de 3 ani,mai apoi sunteti la gradul II al functiei de inspector, ceea ce inseamna de a avea macar 3 ani vechime in specialitate.
Probabil,la momentul incadrarii erati doar inspector debutant.

2.Daca la momentul incadrarii aveati statut de personal contractual,nu aveti cum sa primiti alta incadrare,respectiv cea de functionar public in prezent.

3.Este normal ca avand un contract pe perioada determinata ,la data cand acesta expira ,contractul dvs. sa inceteze de drept.Nu inteleg ce ati putea face in situatia de fata.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator
codul muncii , zice ca se poate prelungi de 3 ori contractul pe perioada determinata cate 12 luni,printr-un act aditional semnat de ambele parti,nu?.Nu s-a facut.Si pana sa se modifice Codul muncii trebuia ca dupa 2 ani ori sa fim dati afara,ori functionar public,ori reiinoit contract,orice...Nu s-a facut nimic.Pai nu am putea cere repunerea in functie ca si functionar public,pentru ca daca se facea treaba nu eram in situatia asta acum.
Codul Muncii are o prevedere potrivit careia contractele de munca determinate dintre aceleasi parti se pot incheia pe o perioada de max. 36 luni.In acest interval pot fi incheiate un nr. de 3 contracte,sau primul contract poate fi prelungit prin acte aditionale pana la implinirea celor 36 de luni.Insa CM nu obliga angajatorul ca la expirarea unui contract pe per. determinata sa procedeze la o prelungire sau sa incheie un nou contract determinat.
Ceea ce nu inteleg din comentariul dvs. este cum v-ati putut continua totusi activitatea atata timp cat sustineti ca aflandu-va sub incidenta vechilor prevederi dupa 2 ani de contract determinat raporturile de munca trebuiau sa inceteze.
Singura explicatie ar putea fi ca ati fost reincadrat pe un post vacant nedeterminat .Va rog reveniti cu explicatii mai consise si precise asupra istoricului angajarii dvs. in institutie,
Singurul fapt care s-a intamplat dupa angajare, a fost ca s-au blocat posturile de la stat si nu au mai fost concursuri.Dar in rest ramane valabil cum am zis,nici un act nu s-a mai semnat de la angajare in legatura cu contractul de munca,doar s-a facut evaluarea profesionala pentru toti angajatii de catre sefii lor,ramanand pe perioada determinata.A venit Ordin de la Bucuresti ca s-au taiat posturile cu perioada determinata si am primit decizia :inceteaza contractul de munca de drept conform art 55 lit a),coroborat cu art 56,alin(1),lit i) din legea nr 53/2003 codul muncii republicata-la expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe perioada determinata kucserajeno kucserajeno Buna ziua! Sunt angajat la o firma cu determinata care expira maine,intre timp am fost anuntat telefonic,ca o sa fie prelungit inca trei luni.Insa conditiile ... (vezi toată discuția)
Speta functionari publici adirosu adirosu O persoana ocupa un post de functionar public pe perioada determinata prin concurs (organizat cu 14 luni in urma), titularul postului avand c.m. suspendat ... (vezi toată discuția)
Cum se prelungeste un contract munca ganca ganca buna ziua! eu lucrez cu contract de munca pe perioada determinata in martie mi-a expirat contractul si de la birouri mi-au spus ca mi-au prelungit contractul ... (vezi toată discuția)