avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită sechestru asigurator pe casa din cauza penalitatilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

sechestru asigurator pe casa din cauza penalitatilor la pfa TAXI

Buna.Poate ma ajuta cineva:(.Sotul meu a fost pfa Taxi pana anul trecut in august,cand a renuntat laLicenta/deci pfa/ nemaiputand plati impozitele de 80 mil.+ penalitatile de 70 mil.la acea data, penalitati care decurg in continuare. In schimb, sechestrul asigurator s/a facut pe partea lui din Casa comuna, si nu pe masina care era pe numele lui si care acoperea la data respectiva datoriile. Ce sa facem ca sa putem opri penalitatile care curg in continuare/neavand posibilitatea deocamdata sa platim cei 80 mil./, sotul la ora actuala fiind angajat la o firma de taxi cu 8 mil./luna?!!:(Mi s/a sugerat sa divortam la Notar si sa facem partajul TOTUL in favoarea mea/de fapt eu avand un apartament inainte de casatorie dar l/am trecut si pe el /!!Este o solutie? Si ce sa facem ca sa scapam de secestrul asigurator pe casa?? Din cauza penalitatilor care CURG, masina care trebuia sa/i INDESTULEZE la data de aug.2010 suma datorata, acum aproape nu mai este valabila. Poate cineva sa ne AJUTE??#-o Multumesc anticipat;=D>
Penalitatile nu pot fi oprite decat prin achitarea debitului. Vindeti masina si achitati macar o parte din debit. Ati fi putut recurge la aceasta solutie anul trecut, inainte sa intervina fiscul, cand banii obtinuti din vanzarea masinii puteau acoperi intreaga datorie.
Sechestrul se ridica dupa stingerea datoriei.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Happyend, utilizator
Multumesc ptr.raspuns! QAtunci de ce nu au pus sechestru pe masina?Fiindca singura posibilitate a lor era masina, dar au evitat s/o sechestreze, ramanand la varianta CASA! Preferam sechestru pe masina decat pe casa!Si dupa ce platsc debitul, penalitatile cand tebuia sa le platesc? As vrea o intrevedere privata si un eventual proces...............Lasati/mi o varianat de a discuta mai mult despre acest asp-ect..
Daca va puneau sechestru pe masina era acelasi lucru. Penalitatile tot ar fi curs in continuare. De fapt e chiar m-ai bine ca au pus pe casa pentru ca asa puteti vinde masina si cu banii obtinuti sa mai stingeti din datorie.

Puteti sa faceti si partaj, dar din moment ce aveti sechestru pe locuinta sotul nu va va putea ceda partea lui.

Singura solutie e sa platiti datoriile, si asta cat mai repede pentru ca penalitatile curg.
casa e mai sigura. Masina poate suferi daune, poate fi furata, etc. Faza cu partajul e tardiva, sechestrul este notat in cf, prin urmare, la judecata acest lucru va iesi in fata.
Ce venituri aveti. Incercati cu fiscul o reesalonare ceva.
Totul faceti in scris, nu pe vorbe!
Fa-le o propunere de plata lunara in suma de si vezi ce zic. Baga situatia actuala, diminuarea veniturilor, criza etc....ca sunteti in regula si vreti sa va achitati datoria dar nu puteti achita toata suma...etc.

Alte discuții în legătură

Radiere sechestru cosmin_cristici cosmin_cristici Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea speta. Doi copropietari, sot si sotie, ai unui imobil dobandit in timpul casatoriei ... (vezi toată discuția)
Partajul datoriilor care nu existã nina49 nina49 Bună tuturor.Am mult nevoie de ajutorul si sfatul vostru .Multumesc. suntem în proces de divort si partaj de ceva tim . La masa de partaj sunt 2 masini. la ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma scuzati de deranj la această oră. soțul meu ... Maria-15 Maria-15 Buna seara. Ma scuzati de deranj la această oră. Soțul meu a avut o mașină pe numele lui. Are rate la bancă Unicredit. A rămas fără loc de munca si nu ... (vezi toată discuția)