avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conventie de inlesnire la plata a datoriilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conventie de inlesnire la plata a datoriilor

Buna ziua,

Am si eu urmatoare problema: unul dintre furnizorii asociatiei de proprietari, la care avem datorii de la fostul administrator impotriva caruia avem plangere penala, ne propune esalonarea datoriilor pana la sfarsitul anului si astfel ne vor sterge toate penalitatile aferente facturilor neachitate.Daca membrii asociatiei nu sunt de acord cu aceasta forma, furnizorul poate pune sechestru pe apartamentele membrilor asociatiei pentru a-si recupera datoria?Sau ce forme legale pot folosi impotriva asociatiei?

Va multumesc si o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:28, 1 Noiembrie 2009
Ei va pot sista serviciul respectiv cu intreruperea contractului si chemarea in instanta a asociatiei.
Dar mi se pare cam scurt termenul de esalonare a platilor. E de discutat cu ei sa va mareasca acest termen si in acelasi timp puteti sa-i intrebati ce aleg sa faca mai departe.
Eu nu am intalnit inca un asemenea caz in care sa nu se esaloneze si reesaloneze. N-am auzit ca vreun furnizor sa ia casele restantierilor. Dar orice are un inceput.....
furnizorii dau in judecata asociatia,asociatia da in judecata datornicii,numai in acest caz se pot pune sub sechestru apartamente
Furnizorul nu poate pune sechestru pe apartamente. Furnizorul are contract cu asociatia si nu cu fiecare proprietar de apartament in parte. Poate rezilia contractul si sista furnizarea utilitatii ( apap, gaz, en electrica, agent termic).
Daca furnizorul actioneaza in instanta asociatia, numai dupa ce aceasta ramane definitiva se poate trece la executarea silita. Executarea silita se face prin orice metoda legala : executarea sumelor din contul bancar, din casa de bani, etc.
In functie de suma datorata si de puterea de incasare a asociatiei se pot incheia intelegeri de esalonare atat a debitelor cat si a penalizarilor de la cateva luni pana la cativa ani. Sigur ca aceasta intelegere se negociaza si mi se pare corect ca in situatia cand furnizorul renunta la penalizari sa ceara plata intr-un termen cat mai scurt. Daca penalizarile sunt, de exemplu, egale cu debitul poate e bine sa se faca efortul de a achita 200 mil in 2 luni decat 400 mil in 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare restante la asociatie. monyk1406 monyk1406 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu restantieri la intretinere. Din aceasta cauza, se sisteaza furnizarea apei reci (in orasul nostru doar apa rece si ... (vezi toată discuția)
Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)
Restante furnizori grigorevasile58 grigorevasile58 Buna seara, asociatia a fost data in judecata de catre un furnizor si acesta a apelat la executorul judecatoresc pentru recuperarea debitului. Executorul cere ... (vezi toată discuția)