avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare salariu

Sotul meu s-a angajat de 2 luni si jumatate la o firma in Romania ca sofer pe tir. Trebuia sa primeasca salariul pe o luna si jumatate insa a primit numai o mica parte . Acum a aflat de la colegi ca au si ei de recuperat salarii de pe mai mutle luni . Nu stie ce sa faca pentru a-si putea recupera restul de bani cuveniti. I se spune de la firma ca nu au bani. Fiind in Elvetia a ramas fara bani pe cardul masinii stand doua zile asteptand sa ii trimita bani pentru a putea plati autostrada. Momentan este in Anglia cu foarte putini bani la el , vrea sa ii dea cursa pentru Romania si sa lichideze ,dar ma gandesc ca nu ii vor da banii. Cum sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 27 Iulie 2011
Trebuie sa actioneze angajatorul in judecata pentru plata salariilor restante.
Are doua psoibilitati care se pot exercita concomitent : sesizarea ITM-ului si/sau promovarea unei actiuni in instanta - actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza are domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.
Al carui domiciliu? Al firmei sau al angajatorului?Daca soferii ar face un protest , oprind masinile in locul in care se afla in trafic ,ar fi ilegat?
Este vorba despre domiciliul sotului ... da, este o masura ilegala , putand fi sanctionati potrivit Legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu sofer tir prelatia danemarca-germania uviteb uviteb Va salut, cer consultanta/ajutor in cazul unei inselaciuni: Am muncit in calitate de sofer TIR pe Danemarca-Germania angajat pe un cap tractor a unei ... (vezi toată discuția)
Problema cu salariul, va rog frumos sa ma ajutati ! gheghecopilu gheghecopilu buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez ca sofer profesionist la o firma din romania pe comunitate , stau in germania si fac curse internationale ... (vezi toată discuția)
Cui trebuie sa ma adresez? chitoiu chitoiu Servus tuturor ! Sunt sofer de tir , iar firma la care lucrez nu mi-a platit salariul pe 2 luni, in plus nici diurna legala in deplasarea externa in toata ... (vezi toată discuția)