Daca se poate si un mic ajutor in urmatoarea situatie, sau ce se poate face:
- fiind o persoana de buna credinta tatal meu a platit in avans in numerar pentru executia, transportul si motajul unui utilaj agricol numai ca termenul de livrare a trecut si nu cred ca vom vedea produsul sau banii inapoi. Tot incercand sa luam legatura cu firma sau mai exact cu persoana caruia tatal meu ia inmanat banii, acesta ne tot amana si in ultimul timp ne cam ia in deradere.
Din nefericire tatal meu a semnat doar o chitanta de mana in momentul platii, desi este vorba de o suma consistenta (nu-l inteleg pe tatal meu).
Va rog un pic de sprijin, ce se poate face intr-o astfel de situatie, sau ce pasi ar trebui urmati pentru a ne recupera dauna. Multumesc.
Respectiva "chitanta de mana" cuprinde mentiuni cu privire la suma de bani care a fost platita si scopul pentru care au fost dati banii?
Contine atat semnatura tatalui dvs., cat si a celeilalte persoane?
Aceasta persoana este o persoana fizica sau juridica (societate comerciala)?
Tatal Dvs. dorea achizitia utilajului ca persoana fizica?
Cred ca ar trebui sa mearga personal la sediul unde s-a incheiat tranzactia respectiva. Sa incerce sa il gaseasca. Asa cum l-a gasit in momentul in care a facut comanda .
Din chitanta rezulta clar obiectul tranzactiei si ca suma a fost platita ca si contravaloare a acelui utilaj ?
Rezulta data la care trebuia livrat utilajul ?
Au fost martori prezenti la inmanarea sumei si la intocmirea chitantei ?