avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog un sfat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog un sfat

Vreau sa va prezint pe scurt situatia mea si astept sfaturile dumneavoastra.
M-am casatorit in anul 1998 in Bucuresti, in urma acestei casatorii a rezultat un copil acum in varsta de 9 ani.Dupa 6 ani am divortat, copilul fiindu-mi incredintat spre crestere si educare, tatalui sau stabilindu-i-se program de vizitare.
Anul trecut m-am recasatorit si mi-am mutat domiciliul in Baia Mare, luand copilul cu mine. Vreau sa mentionez ca fostul sot nu se intereseaza niciodata de copil. Am respectat hotarea judecatoreasca si am lasat in aceasta vara copilul o luna la Bucuresti. In momentul cand a revenit copilul la mine am observat ca a venit foarte schimbat in comportament.(mentionez ca de cate ori l-am lasat la el copilul vine f schimbat).Este foarte violent, vorbeste foarte urat si mi-a spus ca de cate ori merge acolo i se promit bani numai sa ramana la el. Copilul in Baia Mare a fost dus la psiholog si a observat acest comportament pe care il are de cate ori vine din Bucuresti.
As dori sa ma stabilesc in alta tara cu copilul. Conform hotararii judecatoresti am putut iesi din tara in concediu cu acesta dar in cazul stabilirii definitive cum trebuie sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:49, 12 August 2008
In primul rand va trebui sa lasati un avocat (platit) in tara care sa se ocupe de eventualele probleme juridice cauzate de plecarea dvs.Problema este destul de sensibila.Va trebuie un avocat cu care sa aveti legatura relativ des.
Pana sa va stabiliti definitiv in alta tara mai dureaza.Nu plecati maine si poimaine va si stabiliti.
Daca domiciliul dvs este in Baia Mare probabil ca va trebui sa va angajati un avocat de acolo.
Daca va face plangere penala la Bucuresti va fi indicat sa va angajati un avocat din Bucuresti ( daca el e din Bucureti).

avocat Claudiu Lascoschi
Trebuie sa mai mentionez ca actualul sot este de cetatenie straina cu domiciliul in strainatate, unde in urma casatoriei am primit si eu domiciliul flotant.
As dori sa stiu daca inscriu copilul la scoala in acea tara, fostul sot ar putea prin diferite instrumente juridice sa primeasca castig de cauza pana acolo incat sa fiu obligata la repatriere impreuna cu copilul.
Va multumesc!
Nu stiu in ce stat vreti sa mergeti dar daca este vorba despre Europa nu are nicio sansa.:)
Daca este vorba de o tara musulmana nu se stie.Femeile au probleme seriose in privinta drepturilor recunoscute de lege.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pasi trebuie sa urmez pentru succesiune? chitzul chitzul Dupa decesul fostului meu sot am inteles ca ultima lui sotie a obtinut certificatul de mostenitor. In timpul casatoriei noastre am cumparat un apartament care ... (vezi toată discuția)
Custodie copil claudiaalex claudiaalex Buna ziua, am doi copii si am divortat, sotia a castigat custodia copiilor, dupa un timp sotia mi-a dat un copil mie . Copilul este la mine deja de un an este ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii vivas vivas Sunt divortata si am un copil minor.In timpul casatoriei,am mai stat despartita de sotul meu si am avut o legatura si cu-n alt barbat.Are dreptul acel barbat ... (vezi toată discuția)