avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pasi trebuie sa urmez pentru succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pasi trebuie sa urmez pentru succesiune?

Dupa decesul fostului meu sot am inteles ca ultima lui sotie a obtinut certificatul de mostenitor. In timpul casatoriei noastre am cumparat un apartament care a fost trecut pe numele lui.
Eu sunt in afara tarii de multi ani de zile, asa ca va rog sa imi spuneti ce pasi ar trebui sa urmez pentru a intra in posesia a 1/2 din apartament.
Va multumesc.
Trebuie sa va angajati un avocat din localitatea unde va avea loc procesul daca ati avut o contributie egala la dobandirea bunului imobil.
Trebuie sa va judecati.
Dar nu va judecati pe succesiune intrucat nu aveti dreptul la mostenire la fostul sot.

avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Trebuie sa intentati actiunea in partaj ( este imprescriptibila).
Angajati-va un avocat.
Doamna a crezut ca vine la mostenirea fostului sot.Nu vine.

Se poate deschide un partaj ca si in situatia in care sotul ar fi fost in viata.Dar nu are treaba cu un proces de succesiune.
Ar fi bine sa va grabiti cu procesul ca sa nu isi scoata sotia supravietuitoare vreun certificat de mostenitor si sa va judecati dupa aceea ani si ani...
Daca aveti copii impreuna cu defunctul, acestia vor veni la mostenirea fostului sot.
Dar...nu dvs. intrucat nu aveti dreptul...la mostenire...

avocat Claudiu Lascoschi
actiunea de partaj este actiunea pe care trebuie sa o intentati dvs.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri. Inteleg ca nu trebuie sa urmaresc succesiunea, ci sa inaintez actiune de partaj.
Ultima sotie a scos deja certificatul de mostenitor, masa averii fiind mai larga decat apartamentul in cauza. Din ce am inteles, pe acest certificat este mentionat ca ea primeste 50% din apartament. Credeti ca ar fi probleme in acest caz?
Cum pot demonstra faptul ca am avut contributie egala la dobandirea apartamentului? Acesta a fost platit in timpul casatoriei noastre dar a fost trecut doar pe numele defunctului. Ce acte ar trebui sa duc avocatului?
Am un copil impreuna cu defunctul, dar a fost infiat in tara de rezidenta actuala, dupa divort, de o alta persoana diferita de defunct.
Am inteles ca nu mai are calitatea de mostenitor in acest caz.

Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
chitzul, utilizator

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de sotia supravietuitoare ionell ionell In primul rand buna ziua tuturor! Am si eu o mare nelamurire privind partajul succesoral dintre mine (unicul fiu al defunctului) si sotia supravietuitoare (nu ... (vezi toată discuția)
Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)