avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pasi trebuie sa urmez pentru succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pasi trebuie sa urmez pentru succesiune?

Dupa decesul fostului meu sot am inteles ca ultima lui sotie a obtinut certificatul de mostenitor. In timpul casatoriei noastre am cumparat un apartament care a fost trecut pe numele lui.
Eu sunt in afara tarii de multi ani de zile, asa ca va rog sa imi spuneti ce pasi ar trebui sa urmez pentru a intra in posesia a 1/2 din apartament.
Va multumesc.
Daca este infiat de altcineva, nu mai vine la mostenirea tatalui natural, ci la a cea a tatalui adoptiv.

Daca e mentionat ca sotia supravietuitoare are 50%, de ce ar fi probleme? Sotul dvs. mai avea copii? Daca ea e unica mostenitoare, inseamna ca este jumatatea lui din apartament, cealalalta fiind a dvs.
Ramane de stabilit in instanta, nu va fi nici o problema, daca a fost cumparat in timpul casatoriei cu dvs. e prezumat bun comun si se partajeaza ( nu conteaza ca era pe numele lui).
Actele necesare le discutati cu avocatul, de principiu e nevoie de o copie dupa hotararea jud. def. si irevoc. de divort+copii ale bunurilor care intra in masa partajabila ( imobilul) sau se descurca avocatul sa faca rost.

Succes!
Va multumesc frumos, deja pare totul mult mai clar.
Doar ca sa fiu sigura, cu ultima sotie mai exista un copil minor (sub 5 ani). Ar fi vreo problema?
Daca si-a scos certificat de mostenitor ar trebui vazut.Din ce spuneti nu ar trebui sa existe probleme dar...pana nu se va vedea si analiza certificatul de mostenitor...nimic nu este sigur...
De principiu, procesul pare sa fie fara batai de cap dar mai ramane de vazut certificatul de mostenitor.
Fiul defunctului cu sotia actuala (supravietuitoare) vine si el la mostenire dar din ce spuneti nu ar fi probleme.Acest lucru nu va afecteaza.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu are de ce sa fie vreo problema, doar ca daca mai exista un mostenitor, nu imi dau seama de unde cota asta a sotiei de 1/2. In sfarsit, va va ajuta avocatul.
Fosta sotie are 1/2 din imobil.
Iar ceilalti ( adica mostenitorii) impart cealalta parte de 1/2 intre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de sotia supravietuitoare ionell ionell In primul rand buna ziua tuturor! Am si eu o mare nelamurire privind partajul succesoral dintre mine (unicul fiu al defunctului) si sotia supravietuitoare (nu ... (vezi toată discuția)
Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)