avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Autorizarea practicarii \"Terapiilor complementare\"
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Autorizarea practicarii "Terapiilor complementare"

In media sunt numeroase persoane care isi atribuie statutul de terapeut in terapii complementare.Acest statut este reglementat d.p.v. legal?

Cabinetele deschise de acestia ce statut au?
Incercand sa ma informez pe net am dat de o Asociatie ANATECOR care elibereaza,in baza unor cursuri si a unui concurs, autorizatii.Sunt legale?
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
D.Thea, utilizator
Cel mai recent răspuns: D.Thea , utilizator 17:22, 27 Iulie 2011
Ocupatia de terapeut in terapii complementare este reglementata prin COR (Clasificatia ocupatiilor din Romania):
Cod 322907
Terapeut in terapii complementare
(Subgrupa majora 32, Grupa minora 322, Grupa de baza 3229)
Nivelul de instruire: 3 (studii medii sau postliceale)
Introdus prin Ordinul MMPS nr. 86/2000, Ordinul CNS 1055/2000.

ANATECOR/ul si alte asociatii, in calitate de formatori profesionali acreditati, sustin cursuri si eliberează certificate de absolvire. Trebuie sa verificati daca aceste certificate sunt recunoscute de Ministerul Muncii şi Educaţiei, valabile şi în Comunitatea Europeană.
Stimata d-na avocat, multumesc mult pt. raspuns care presupun ca v-a furat din timpul dumneavoastra pretios.
Sunt convinsa ca precizarile pe care le-ati facut sunt folositoare nu numai mie ci si altor persoane.
Mai insist cu o intrebare.Unde pot sa verific daca Ministerul Muncii si Educatiei recunoaste aceste certificate eliberate de ANATECOR?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent terapeut NM NM functia de asistent terapeut nu mai este acceptata pe CIM, idem cu asistent in terapii complementare 322907 - daca sunt doar studii medii. Aveti vreo ... (vezi toată discuția)
Cum obtin specializare in turism si alimentatie publica? private private buna. eu am diploma de licenta 3 ani rom engleza. n am prins post in inv pe specializarea mea. insa am fost un an suplinit. necalificat pe maistru instructor ... (vezi toată discuția)
4729 frezii frezii Buna ziua,am infiintat o firma noua,cu acest cod caen:4729:comert cu amanuntulal altor produse alimentare,in magazine specializate(inclusiv produse ... (vezi toată discuția)