In anul 2006 am incheiat o polita de asigurare.
In acest an am decis sa inchei aceasta asigurare si sa cer rascumpararea.
(din pacate graficul de rascumparare nu il am deoarece intre timp am schimbat sumele platite)
Ma confrunt cu urmatoare problema insa:
Acum 43 de zile am trimis un email catre agentul de asigurare pentru a afla suma exacta de rascumparare. Mi s-a transmis de la centrala suma, si a doua zi (acum 42 de zile) am depus cererea de rascumparare (am primit numar de inregistrare). Mi s-a spus ca aprox in 2 sapt, maxim 3 banii vor fi in cont.
Timpul trecea, nici o noutate. Acum 20 de zile am intrebat ce se intampla si mi s-a raspuns ca se schimba luna contabila, si peste 10 zile vor fi sigur banii in cont. Nici vorba, am sunat din nou, mi s-a spus ca este stricat programul care proceseaza aceste dosare dar in curand sigur vor intra banii.
Azi, dupa 42 de zile de la depunerea cererii de rascumparare intra banii, insa cu 30% mai putin (o suma destul de mare) fata de suma transmisa in acea data.
In urma unui telefon nu am putut fi lamurit. Mi sa spus sa depun o cerere in original, sa trimit prin posta cererea si se vor face verificari.
S-a mai confruntat cineva cu asa diferente? Probleme?
Ar fi fost bine daca ati fi avut graficul de rambursare, ne puteam confrunta cu el. Acum spuneti-mi cat ati depus initial, cat ati avut rata si pt cati ani ati si cat v-au dat in urma rascumpararii ca sa pot sa va fac un calcul.
In 2006 iulie am inceput cu o rata de 1100 euro / an.
Am platit 3 ani (3 x 1100) dupa care am redus in 2009 la 200 eur.
Am mai platit in 2010 cei 200 eur si acum in 2011 am cerut rascumpararea.
In total am platit 3700 eur.
Valoarea de rascumparare transmisa acum 43 de zile a fost de 2501 euro, iar azi au intrat aprox. 1840 eur.
Taxa de rascumparare a ramas aceeasi dar s-a schimbat valoarea uniturilor.Asta daca contractul incheiat are componenta investitionala.
La momentul in care ati solicitat banii aveati in cont X euro minus valoarea de rascumparare etc.Ceea ce primiti este functie de suma pe care o aveti in cont la momentul in care solicitati valoarea de rascumparare.
Cand vi s-a comunicat valoarea mai mare ati cerut doar informarea:(
Domnule Tudor,vorbim despre asigurare.Nu exista rata,se numeste prima de asigurare care se poate plati in rate,dupa cum nu exista nici grafic de rambursare.
Credit ipotecar
Ale1980
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari.
In ... (vezi toată discuția)