avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

am primit acasa citatia cred de divort prin care sotul ma cheama in judecata in calitate de reclamat pentru fond ordonanta prezidentiala V a intreb ce inseamana fond ordonnata prezidentiala si daca se poate amana daca nu ma prezint sau daca nu am semnat eu pt primirea citatiei ci sotul
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 26 Iulie 2011
La primul termen solicitati amanarea judecarii cauzei,pentru a va putea angaja un aparator,in conformitate cu art.156 cpc.

Art. 156 Cod proc.civ.
Instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata.
Cand instanta refuza amanarea judecatii pentru acest motiv, va amana, la cererea partii, pronuntarea in vederea depunerii de concluzii scrise.
inseamna ca exista un dosar de divort si sotul dvs a mai introdus o cerere de ordonatanta legata de procesul principal. ar fi bine sa va prezentati in instanta. se poate termina de la primul termen.
dar daca nu ma prezint se poate amana procesul din oficiu am o alta problema casa in care locuim e pe numele tatalui meu si vineri vreau sa depun la cartea funciara documemtatia pt inscriere imobil in cf pe numele tatalui meu care o voi solicita la urgenta ma intereseaza sa trag de termen sa se realizeze intabularea si mai este ceva el impreuna cu avocatul a solicitat la cartea funciara sa fie oprita inscrierea nu areusit pt ca este alt proprietar dar a opri vcartea nu prea inteleg din motiv ca este in litigiu mentionez ca tatal meu acontract de vanzare pe teren autorizatia de construire a imobilului si certificat de atestare fiscala de la primarie ca aplatit impozitele pe numele lui
nu se va amana din oficiu. trebuie sa depuneti o cerere prin care solicitati amanarea cauzei pt motive medicale, pt a va angaja avocat, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte neprezentare una din parti la divort de comun acord fds fds In prezent, eu si sotia avem primul termen de judecata la inceputul lui aprilie 2011.Cererea de divort am semnat-o si inaintat-o de comun acord presedintei ... (vezi toată discuția)
Informatie olirodi olirodi Buna ziua am nevoie sa fac o cerere de amanare la primul termen pentru un proces cat ma costa?multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de amanare cf.prev.art.156 cpc, respinsa! ContSters40598 ContSters40598 O firma de lichidare, prin consilierul juridic, in judecarea unei actiuni pe dreptul comun, la primul termen de judecata (prima zi de infatisare), face o ... (vezi toată discuția)