avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obligatii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obligatii

Ce obligatii legale, morale sau materiale privind locuinta o au cei doi copii mostenitori(legali) rezultati din casatorie, fata de concubina tatalui lor(decedat) cu care aceasta a convietuit cca 18 ani dupa decesul mamei lor?
Mentionez ca locuinta a fost dobindita si achitata integral in timpul casatoriei, concubina necontribuind cu nimic la aceasta.
Va multumesc pentru amabilitate.
Cu stima, L.I
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 21:09, 26 Iulie 2011
Doar daca exista testament in favoarea "concubinei" aceasta are drept de mostenire .
Nu exista nici un testament in favoarea concubinei. A fost efectuata succesiunea pentru cei doi copii. Din punct de vedere moral exista vreo obligatie fata de caceasta?
Numai dvs. puteți răspunde la aceasta intrebare, in funcție de relația pe care dvs. sau tatal dvs. a avut-o cu persoana respectiva. Obligatiile de natura morala nu fac obiectul legii. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Legat de o viitoare mostenire . incerc sa explic detaliat o anumita ... gratiela26 gratiela26 Legat de o viitoare mostenire . Incerc sa explic detaliat o anumita situatie : Bunicul dupa tata, acum in varsta si cu probleme de sanatate , traieste cu ... (vezi toată discuția)
Doua persoane locuiesc împreună 38 de ani,dar nu sunt căsătoriți.nu ... adrianadeutsch adrianadeutsch Doua persoane locuiesc împreună 38 de ani,dar nu sunt căsătoriți.Nu au copii împreună doar el având un copil din prima căsătorie. Locuință in ... (vezi toată discuția)