avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... deduceri cheltuieli persoane fizice
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

deduceri cheltuieli persoane fizice

sunt agent la o societate de asigurari, de curand am aflat ca din impozitul de 16 % din comisionul incasat de mine, se pot deduce cheltuieli pe care eu le fac pentru a face asigurari; mnetionez ca nu am srl, pfi.;
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:15, 30 Iulie 2011
Daca va referiti la venitul din salarii, nu este ce pare a fi...
In principal va puteti asigura pentru pensia facultativa pilon 3, pana la 400 EUR.
Calculul se face cam asa, daca aveti un venit impozabil din salarii (dupa ce s-au scazut restul de contributii, inclusiv deducerea personala) de 1000 lei, si doriti sa contribuiti la pilon 3, 200 lei, atunci avem:
Baza pentru calculul impozitului devine 800 (adica 1000 - 200), deci statul va deduce o cheltuiala efectiva de 200 * 16%; in schimb veti merge acasa cu un net in buzunar de 800, in loc de 1000, plus contributia de 200 la pensia facultativa pe care teoretic o veti primi candva...
nu sunt salariat la societatea de asigurari, doar am un "contract de agent pentru intermedierea asigurarilor pri agenti de asigurare"
nu e corecta informatia ; din impozit nu se pot face cheltuieli ocazionate de desfasurarea activitatii
Din comisionul incasat , da , cu conditia sa va autorizati la persoana fizica (pfa) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii fac. platite de angajator celineceline celineceline Se platesc contributii CAS, CASS și Somaj pentru contributiile la pilonul III achitate de anagajator in numele angajatului ? (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea pensiilor private la firme gimike gimike Ce pesoane-patron ,director,director economic,etc. pot benefici de pensie privata deductibila fiscal la compania la care lucreaza,exceptat asigurarile de ... (vezi toată discuția)