avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA SC PLATITOARE TVA - ORDINUL 1984/2011
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

SC PLATITOARE TVA - ORDINUL 1984/2011

Buna ziua,
Am deschis o firma si am aflat ca nu pot fi platitoare decat daca parcurg mai multi pasi....sa vina garda in control......
Problema este ca eu nu am activitate la sediu, domeniul este 4120-prestari serv la beneicir constructii....ce fac in cazul asta?????
Daca astept pana se face cifra 35.000 eur tot vine in control sau este mai usor asa?
Ce pot sa fac pt ca eu trebuie sa dau facturi cu tva la clienti

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 01:11, 27 Iulie 2011
renuntati la clienti sau faceti cere pentru platitor de tva la finante.
Daca deveniti platitor de TVA prin depasirea plafonului, nu mai vine garda in control.

Controlul vine doar la cei care se declara platitori de TVA la infiintare sau prin optiune (pana la depasirea plafonului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Devii platitor tva cu comisie de la garda financiara? florin89 florin89 Buna seara, Am si eu problema urmatoare: O firma infiintata in luna aprilie 2011, neplatitoare de TVA doreste sa devina platitoare de TVA. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Platitoare sau nu de tva marinicad2002 marinicad2002 Buna ziua! sotia este de ieri administrator(asociat unic) la un SRL-D nou infiintat ce se ocupa cu vanzarea diverselor materiale tipografice pe care le face la ... (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)