avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datoriile propritarului executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

Datoriile propritarului executat silit

Ce se intampla cu datoriile la intretinere,gaz,impozite,curent, etc ale unui proprietar de imobil(apartament) executat silit? Sunt suportate de cel care a castigat licitatia ?sau depinde de la caz la caz de tipul restantelor
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
marius0023, utilizator
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 15:28, 27 Iulie 2011
Depinde de la caz la caz de tipu debitelor pe care le are
Citisem dupa publicarea intrebarii pe forum ca datoriile executatului silit (ale unui apartam de ex) nu se transmit mai departe celui care a castigat licitatia,acesta preluandu-l liber de sarcini conf legii nr...
Care ar fii spetele in care eu preiau datoriile(debitele) de la cel executat silit(impozite la stat,curent)?
O fi depinzand de la caz la caz, dar in general, daca nu e precizat explicit ce se intampla cu ele aveti dreptate, nu se transmit mai departe.
Datoriile sunt ale proprietarului si nu ale apartamentului.

Cei care au de primit bani de la datornic, ar fi trebuit sa intervina in procesul de executare ca si creditori. Din banii obtinuti prin executare se vor stinge si datoriile catre acesti creditori, in ordinea prioritatilor.
Preluati imobilul fara alte costuri. Datoria la intretinere ar putea fi achitata din suma provenita din licitatie daca asociatia si-a inscris privilegiul imobiliar in cartea funciara.
In realitate s-ar putea sa aveti probleme cu Distrigaz, ENEL, sa refuze sa treaca contractul pe numele dvs pt ca este restant fostul proprietar. Asta oricum se rezolva in instanta. E important insa sa cititi contoarele cu ceva martori, eventual faceti poze la ele in ziua cand adjudecati imobilul. Asta pentru dvs, sa stiti de unde ati inceput dvs sa consumati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament scos la licitatie PaulaGheorghita PaulaGheorghita Buna ziua, Sunt interesata sa achizitionez un apartament scos la licitatie datorita neplatei ratelor la banca (BCR). Licitatia va avea loc pe 11 decembrie, ... (vezi toată discuția)
Cine plateste datoriile apartamentului adjudecat la licitatie? scolceag scolceag Am achizitionat un apartament prin intermediul executorului judecatoresc. Apartamentul a apartinut unei persoane care nu a mai putut si nici nu a mai vrut ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile colaterale ale unui apartament cumparat la licitatie? alertbrain alertbrain Am cumparat un apartament scos la licitatie in urma executarii silite a proprietarului de catre banca creditoare. Fostul proprietar este plecat de multi ... (vezi toată discuția)