avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Apartament scos la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Apartament scos la licitatie

Buna ziua,
Sunt interesata sa achizitionez un apartament scos la licitatie datorita neplatei ratelor la banca (BCR). Licitatia va avea loc pe 11 decembrie, spre norocul meu sunt singurul licitator momentan.
Am vorbit cu Domnul executor mi s-a spus ca proprietarul are unele datorii la intretinere.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari:
1. Aceste datorii cine le va suporta?
2. In cazul in care castig licitatia, vechiul proprietar nu doreste sa paraseasca imobilul ce pot face?
3. Vechiul proprietar poate face recurs in instanta ca sa si recupereze imobilul sau odata ce a fost pus sechestrul si scos la licitatie nu mai are acest drept. ( Citisem un articol ca in 45 de zile de la primirea notificarii, acesta putea sa si plateasca datoriile catre banca sau il putea scoate catre vanzare).
Imi este cam teama deoarece e o suma maricica de bani (agoniseala a doi ani de munca in strainatate ).
4. Ce documente se intocmesc dupa castigarea licitatiei?


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 10:58, 7 Decembrie 2014
PaulaGheorghita a scris:

1. Aceste datorii cine le va suporta?


Daca asociatia de proprietari nu s-a grabit sa il dea in judecata pe proprietar si nu reuseste sa puna o sarcina pe proprietate pana se liciteaza va trebui sa se indrepte impotriva proprietarului actual.

Sansele cred ca sunt mici sa recupereze datoriile si atunci veti face parte dintr-o asociatie cu probleme financiare. Dvs cumparati imobilul liber de sarcini dar veti afectat in mod indirect de problemele asociatiei.

Cam asta am inteles eu din cazuri similare.
Din cate am inteles de la executor odata ce sunt noul proprietar nu voi avea treaba cu datoriile vechiului proprietar deoarece nu am locuit eu acolo. Datoriile la intretinere vor fi acoperite din suma licitata.
PaulaGheorghita a scris:

Datoriile la intretinere vor fi acoperite din suma licitata.


Pai atunci e perfect. Nu aveti motive de ingrijorare.
PaulaGheorghita a scris:


Datoriile la intretinere vor fi acoperite din suma licitata.

Daca suma de adjudecare imobil acopera creditul nerambursat,cheltuielile de executare si debitul acumulat la asociatia de proprietari,atunci nu vor exista probleme cu sumele restante/apartament


ynocentta a scris:

PaulaGheorghita a scris:


Datoriile la intretinere vor fi acoperite din suma licitata.

Daca suma de adjudecare imobil acopera creditul nerambursat,cheltuielile de executare si debitul acumulat la asociatia de proprietari,atunci nu vor exista probleme cu sumele restante/apartament





Asta in conditiile in care asociatia de proprietari are privilegiu imobiliar si o hotarare judecatoreasca impotriva actuatului proprietar, altfel executorul nu va avea temei legal pentru a opri banii pentru datoriile de la asociatie, ci suma ramasa ii va fi inmanata debitorului, care ar trebui sa fie prea prost sa-si plateasca datoriile la asociatie, daca tot a ramas fara apartament.
Intr-adevar, conform codului de procedura civila dumneavoastra preluati apartamentul liber de orice sarcini, dar in practica unii administratori si presedinti de asociatie refuza sa stearga vechile datorii, chiar daca nu sunt ale dumneavoastra, cand mergeti sa va platiti asociatia va trec suma la restantele vechiului proprietar, trebuie sa ajungeti in instanta sa va judecati sau sa-i faceti plangere penala sa rezolvati.
Sunt apartamentele astea mai ieftine dar e si bataie de cap...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament scos la licitatie PaulaGheorghita PaulaGheorghita Buna ziua, Sunt interesata sa achizitionez un apartament scos la licitatie datorita neplatei ratelor la banca (BCR). Licitatia va avea loc pe 11 decembrie, ... (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)