avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare apartament si boxa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare apartament si boxa

Buna ziua,
am o mica-mare problema cu fostii propietari ai apartamentului recent cumparat de mine, in contractul de vanzare am stabilit data de eliberare a apartamentui pe data de 15 iunie si verbal ca dansii sa plateasca intretinerea la apt doar luna mai inclusiv. In acest moment ei sunt restanti la intretinere pe lunile aprilie si mai si boxa de la subsol inca nu au eliberat-o, sub pretextul ca aceasta nu apare in ctr de vanzare-cumparare deci eu nu am nici un drept asupra acesteia. Intrebarea mea este, daca au dreptate in privinta boxei si cum pot sa ii constrang legal sa plateasca intretinerea fara sa fie nevoie sa ii dau in judecata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: linaababy , utilizator 09:48, 27 Iulie 2011
Nu aveti cum sa-i constrangeti legal sa plateasca intretinerea restanta, fara sa-i dati in judecata.
In privinta boxei: aceasta aparea in titlul lor de proprietate? Daca da si nu v-au vandut-o, atunci ei sunt inca proprietari asupra ei si nu pot fi obligati sa o elibereze.
Daca nu, atunci boxa face parte din partile comune ale condominiului, iar fostii proprietari nu mai au niciun drept sa o ocupe.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
In parte are dreptate cand e vorba de boxa ca in contract nu v-au vandut boxa ca element distinct, pentru ca de fapt boxa face parte din partile comune ale blocului. Dar nici el nu are dreptul sa ocupe acel spatiu. Subsolurule blocurilor au alta destinatie dar locatarii au recurs la delimitari si constructii de spatii de depozitare asa, la mica intelegere. Daca respectivul nu mai are apartament in acel bloc, pentru ca vi la vandut, atunci normal e sa nu mai aiba nici procent din partile comune. Vorbiti cu cei de la administratia blocului s-al oblige sa elibereze spatiul de la subsol.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Dansii au avut un titlu de mostenitor asupra imobilului, iar pe acesta nu se face nici o referire la boxa ci doar la cota indiviza din partile si dependintele imobilului de natura comuna si asupra terenului de sub constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare boxa joica joica Buna ziua, anul trecut am cumpărat un apartament cu boxa. Atat in contractul de vanzare cat si in dicutiile cu proprietarul pe langa aparatament mai este ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez boxa jeni1234 jeni1234 Am cumparat de curand un apartament iar in contract mi s-a specificat ca mi se cedeaza dreptul la o boxa in subsol. O boxa ce le apartinea de 10 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului patrichicristina patrichicristina Am cumparat un apartament cu 3 camere cu o suprafata de 96mp.etaj 1 ap 1.Vechiul proprietar a cumparat apartamentul de la un domn care a detinut 2 apartamente ... (vezi toată discuția)