avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie de impunere - stabilire indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie de impunere - stabilire indemnizatie crestere copil

Buna ziua,va rog mult sa ma ajutati in urmatoare problema:
- in perioada 1.06 - 30.06 2010 pe langa veniturile salariale , am obtinut si venitul de 40500 ron - drepuri de autor- conform contractucului cu durata determinata incheiat intre subsemnata si asociatia X.
- la stabilirea sumei pentru indemnizatia de crestere a copilului mi s-au luat in calcul atat veniturile salariale cat si venitul din drepturi de proprietate intelectuala,acesta din urma pe baza unei declaratii pe propia raspundere, de 37800 ron,deoarece venitului de 40500 ron trebuia sa i se aplice un impozit de 6% ce urma sa il platesc la incheierea anului fiscal,si tot atunci urma sa depun la dosar si decizia de impunere si adev.cf.ord.193/2009.
- pe decizia de impunere eliberata de administartia fiscala,apare ca am obtiunut din conventii civile un venit impozabil de 36000 ron(in loc de 40500),si ca mai am de plata o diferenta de impozit de numai 1260 ron (in loc de 2700 ron)deoarece mi s-a acordat o deducere de 20%
- in aceste conditii mi se va diminua indemnizatia de crestere a copilului.
- ce se poate face ca pe decizia de impunere sa apara exact venitul pe care eu l-am obtinut de fapt,si care practic mi s-a luat in calcul la stabilirea indemnizatie de crestere a copilului(37800)
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: jingoi , utilizator 13:22, 27 Iulie 2011
1. Trebuie sa le dovediti celor de la Adm. fiscala ca ati obtinut un venit mai mare decat cel pe inscris indecizia de impunere.
2. Intrati in audienta la seful Adm. fiscale si explicati-i despre ce este vorba.
Multumesc frumos! La administratia financiara am depus formularul 020,precum si o copie dupa contractul de proprietate intelectuala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri profesionale-drepturi de autor-indemnizatie crestere copil jingoi jingoi Buna ziua,as dori sa stiu daca mi se vor lua in calcul la calculare indemnizatiei pt.cresterea copilului si veniturile obtinute din drepturi de autor.Eu am ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Tatal beneficiaza de indemnizatie pt. cresterea copilului daca realizeaza venituri din agricultura? mai exact are un pfa si pe baza declaratiei 221 ... (vezi toată discuția)
Activitate pfa in perioada de concediu prenatal si calcul indemnizatie ccc AdnanaI AdnanaI Buna seara, desi am citit toate postarile gasite pe forumul dvs. cu privire la acest subiect tot mai am cateva nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta in ... (vezi toată discuția)