avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

La incheierea unui contract de munca pe perioada determinata de 1 an, perioada de proba este de 30 zile lucratoare, conf art. 83, c), Codul Muncii, sau de 90 zile calendaristice, conf. art. 31 (1)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 27 Iulie 2011
art 85(renumerotat) c)- 30 zile lucratoare
Asa ma gandeam si eu.
In codul Muncii pe care il am eu perioadele de proba in cazul contractului pe durata determinata sunt cuprinse la art. 83.
Art 83 a devenit 85 dupa renumerotarea din 18 mai 2011.Dar asta nu inseamna ca nu se pot aplica prevederile art 31,numai ca trebuie sa transformati cele 30 zile lucratoare de la incheierea contractului, in zile calendaristice,in cazul incetarii printr-o notificare.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
deab, utilizator
alina.pene@rai-ria.ro a scris:

La incheierea unui contract de munca pe perioada determinata de 1 an, perioada de proba este de 30 zile lucratoare, conf art. 83, c), Codul Muncii, sau de 90 zile calendaristice, conf. art. 31 (1)? Multumesc!


In cazul c.i.m. incheiate pe durata determinata perioada de proba este reglementata de art.85 C.mun., republicat. si nu de alt articol.
Articolul mentionat prevede ca perioada de proba este formata din zile lucratoare si nu calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal-urgent sallai sallai daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)
Incetare contract cim Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Un CIM incheiat pe perioada determinata de 2 luni poate inceta in baza art 31 alin (1)? Sau nu mai e valabila incetarea in perioada de proba? (vezi toată discuția)
Explicatie articole razvypitesti razvypitesti ...... Art. 31. [perioada de proba] (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o ... (vezi toată discuția)