avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua ,
In situatia in care exista un contract de munca pe perioada nederminata incheiat in luna mai a.c. , cu perioada de preaviz in cazul demisiei de 20 zile calendaristice si angajatul demisioneaza in luna iulie a.c. , cate zile trebuie sa vina la serviciu ? ( 20 calendaristice sau lucratoare ) ?
Cel mai recent răspuns: LEGES HR , Consultant resurse umane 13:53, 28 Iulie 2011
Perioada maxima este de 20 de zile lucratoare. Angajatul va respecta perioada inscrisa in contractul individual de munca, daca sunt calendaristice se va respecta clauza din CIM rezultand un numar mai mic de zile lucratoare (in jur de 15). Angajatorul nu ii poate impune efectuarea unei perioade mai mare decat cea inscrisa in CIM, chiar daca sunt evidentiate ca fiind calendaristice.
20 de zile lucratoare
20 de zile lucratoare

exista un contract de munca pe perioada nederminata incheiat in luna mai a.c. , cu perioada de preaviz in cazul demisiei de 20 zile calendaristice

exista un contract de munca pe perioada nederminata incheiat in luna mai a.c. , cu perioada de preaviz in cazul demisiei de 20 zile calendaristice

Greseala mea, termenul de preaviz nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare, in consecinta ramane 20 de zile calendaristice.
rodyk_11 a scris:

Buna ziua ,
In situatia in care exista un contract de munca pe perioada nederminata incheiat in luna mai a.c. , cu perioada de preaviz in cazul demisiei de 20 zile calendaristice si angajatul demisioneaza in luna iulie a.c. , cate zile trebuie sa vina la serviciu ? ( 20 calendaristice sau lucratoare ) ?

Preavizul va fi de 20 de zile calendaristice si nu lucratoare, in acest caz.

Alte discuții în legătură

Preaviz, perioada proba...etc. ietam ietam Am urmatoarele nelamuriri: -o firma, la care a lucrat un prieten, a folosit metoda insolventei si apoi s-a numit altfel; -postul a ramas acelasi, respectiv ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? ofeliadaniel ofeliadaniel Buna seara! Ma numesc ofelia si sunt din Deva, am fost in concediu de crestere copil care mi-a expirat in 8 mai 2011, din 9 mai m-am angajat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi incetez contractul de munca si nu stiu cum? alexandru90 alexandru90 Salutare !! Sunt nou pe forum si am o problema la locul de munca. Eu vreau sa mi incetez contractul individual de munca dupa 20 de zile. In clauze am ca ... (vezi toată discuția)