avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Pot desfasura activitati de contabilitate?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Pot desfasura activitati de contabilitate?

Buna ziua, am terminat facultatea de stiinte economice,specializarea contabilitate si inf.de gestiune. As dori sa stiu daca pot sa tin contabilitate la diferite firme pe baza diplomei de licenta sau trebuie sa detin PFA, bineinteles in cazul in care nu sunt angajata cu contract de munca.Ex. pot semna un contract de colaborare pe baza diplomei de licenta?In acest caz care sunt obligatiile mele referitoare la inregistrarea venitului impozabil? B-)
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: motzart , utilizator 20:04, 30 Iulie 2011
Potrivit Legii a contabilităţii, modificată prin ordonanţă de urgenţă a guvernului, aprobată şi publicată în Monitorul Oficial la finalul lunii aprilie, orice absolvent de studii economice superioare va putea să organizeze şi să conducă contabilitatea companiilor cu o cifră de afaceri sub 35.000 de euro şi active totale sub 35.000 de euro.
O altă noutate pe care legea contabilităţii o aduce este faptul că aceşti absolvenţi de studii economice superioare vor putea în acelaşi timp să organizeze şi să ţină contabilitatea, precum şi să întocmească şi să semneze situaţiile financiare. Până în prezent, doar membrii CECCAR puteau realiza toate cele patru operaţiuni.
Calitatea de persoană fizică autorizată în ce priveşte serviciile contabile nu poate fi obtinuta in baza OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale. Astfel, la art. 1, alin. 3 se prevede: “Prezenta ordonanţă de urgenţă nu se aplică acelor activităţi economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restricţii de desfăşurare sau alte interdicţii”.
Pentru celelalte enitati contabiltatea se poate tine de catre cei autorizati ca profesie libera si au calitatea de expert contabil.
multumesc mult pentru raspuns. Mi-ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa economist irina.tranoiu irina.tranoiu Buna ziua, Am terminat ASE-ul, facultatea de contabilitate, am experienta 9 ani ca si economist, nu sunt membru CECCAR si as dori sa-mi deschid un pfa cod ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. pfa - evidenta contabila Lazar Delia Lazar Delia as avea o intrebare ,daca sunt absolventa de studii economice superioare pot infiinta pfa si tine evidenta contabila la firmele cu cifra de afacerii sub 35.000 ... (vezi toată discuția)