avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducerea în limba românã a conþinutului ...
Discuție deschisă în Traduceri

Traducerea în limba românã a conþinutului etichetelor de pe produse

am o intrebare
absolut toate produsele expuse la raft trebuie sa aiba traducere in limba romana?
distribuitorul nu mi le-a dat cu traduceri, eu ce trebuie sa fac? iau amenda? e vb de piese auto...
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 15:41, 27 Iulie 2011
Atentionati producatorul sau distribuitorul de obligativitatea de a pune la dispozitie instructiuni de utilizare in limba romana. In caz contrar exista sanctiuni iar Dvs. (din pacate), sunteti primul care va raspunde pentru nerespectarea legii.

Ordonanta nr. 21/1992 (republicata), privind protectia consumatorilor
CAPITOLUL IV
Informarea si educarea consumatorilor
...
Art. 20. - (1) Producatorul trebuie sa informeze despre denumirea produsului, denumirea si/sau marca producatorului, cantitatea si, dupa caz, termenul de valabilitate/data de minima durabilitate sau data-limita de consum/data durabilitatii minimale, durata medie de utilizare, principalele caracteristici tehnice si calitative, compozitia, aditivii folositi, despre eventualele riscuri previzibile, modul de utilizare, manipulare, transport, depozitare, conservare sau pastrare, despre contraindicatii.
...
(5) Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insotitoare, inclusiv cele referitoare la informatiile privind securitatea produsului si instructiunile de utilizare, precum si contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi.
[ link extern ]
L.C.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
Instructiuni de folosire balauflo balauflo buna ziua, am si eu o intrebare;exista cumva un articol sau o lege prin care orice produs care-l cumperi trebuie sa aiba instructiuni de folosire? multumesc (vezi toată discuția)