avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traduceri etichete produse cosmetice
Discuție deschisă în Traduceri

Traduceri etichete produse cosmetice

In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu traducerea in limba romana. Daca produsul are eticheta in limba germana, traducerea se poate face de catre mine sau e nevoie ca traducerea sa fie facuta de catre traducatori autorizati?. Si in cazul in care produsul pe care doresc sa il comercializez nu are eticheta deloc, cum trebuie procedat. (de exemplu un gel uv de 5 gr care este ambalat intr-o cutie alba simpla) #-o
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 08:59, 21 Iulie 2013
Va recomand traducere legalizata facuta de catre un traducator autorizat.
Toate produsele trebuie sa aiba instructiuni in lb. romana. Le puteti face dvs., nu un traducator.
In cazul in care produsul nu are nici un fel de eticheta, este o cutiuta alba mica, este legal sa il pun in vanzare asa, sau furnizorul ar trebui sa imi emita macar un certificat ( sau ceva documente) cu datele necesare (ingrediente, data fabricatiei, data expirarii, etc) pe baza caruia sa pot face traducerea , este vorba de vanzare online, furnizorul fiind dintr-o tara extracomunitara.
Va multumesc anticipat!
@fabian25
Legea nr. 37/2002 privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 58/2000 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
(publicata in Monitorul Oficial nr. 91 din 2 februarie 2002)

"Art. 20. - Producatorul trebuie sa informeze despre denumirea produsului, denumirea si/sau marca producatorului, adresa producatorului, cantitatea si, dupa caz, termenul de garantie, de valabilitate sau data durabilitatii minimale, principalele caracteristici tehnice si calitative, compozitia, aditivii folositi, despre eventualele riscuri previzibile, modul de utilizare, manipulare, depozitare, conservare sau pastrare, despre contraindicatii, precum si despre valoarea nutritiva la produsele alimentare preambalate si despre tara producatoare, in cazul produselor din import.
Produsele de folosinta indelungata trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie si, daca reglementarile in vigoare prevad, de declaratia de conformitate, precum si de cartea tehnica ori de instructiunile de folosire, instalare, exploatare, intretinere, eliberate de catre producator.
Vanzatorul trebuie sa informeze consumatorii despre pretul produsului si sa ofere acestora toate informatiile si documentele tehnice care trebuie sa insoteasca produsul.
Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insotitoare, precum si contractele preformulate trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi."

Legea nr 178/2000 privind produsele cosmetice
ARTICOLUL 1
Prezenta lege reglementeaza conditiile care trebuie sa fie respectate la fabricarea si punerea pe piata a produselor cosmetice de uz uman.

Capitolul II - Conditii impuse produselor cosmetice pentru securitatea consumatorilor

ARTICOLUL 11
Produsele cosmetice pot fi puse pe piata pe teritoriul Romaniei numai daca producatorul, reprezentantul sau autorizat, beneficiarul fabricarii produsului cosmetic sau persoana responsabila pentru punerea pe piata a produsului cosmetic importat este inregistrata legal in Romania si a notificat Ministerului Sanatatii intentia de punere in circulatie a produselor cosmetice.

ARTICOLUL 17
(1) Produsele cosmetice pot fi puse pe piata numai daca pe recipient si pe ambalaj informatiile urmatoare sunt inscriptionate vizibil, lizibil si cu caractere care nu se sterg usor; in ceea ce priveste informatiile prevazute la lit. i), acestea pot fi inscriptionate doar pe ambalaj. Se vor indica urmatoarele date:
[ link extern ]
In conditiile in care producatorul nu respecta prevederile legale, vanzatorul are obligatia de a lua masuri in acest sens, fiind direct responsabil de respectarea legii.
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducerea continutului etichetelor de pe produse în limba româna frezii frezii Produsele din import trebuie sa aibe cand ajung pe raft obligatoriu traducerea in limba romana.Cel putin asa stiu eu.Ca multe nu indeplinesc asta,e alta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea ornamentelor de craciun ! majoritar majoritar Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar ... (vezi toată discuția)
Etichete in limba romana bianca.iordan bianca.iordan Intetionez sa infiintez un magazin on-line de cosmetice pe care le voi importa direct de la producatori europeni.Intrebarea mea este: care sunt reglementarile ... (vezi toată discuția)