avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vanzarea ornamentelor de craciun !
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vanzarea ornamentelor de craciun !

Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar traducerea in Romana pe fiecare ornament ? Care este amenda pt. neetichetarea acestor produse ? Ce lege se aplica de protectia consumatorului pt. sanctionare ? Mentionez ca nu este vorba de jucarii care pot pune in pericol viata cuieva....
Va multumesc !:stunned:
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 18:45, 18 Decembrie 2011
da trebuie traduse, este obligatoriu pt orice produs sa aiba eticheta
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Ce trebuie tradus ? Ceva de genul : Mos Craciun,nu v-a strambati la el....?
majoritar a scris:

Care sunt conditiile pt. a putea comercializa ornamente de craciun (instalatii de brad,ornamente luminoase pt. vitrine,globuri,ghirlande....) Este necesar traducerea in Romana pe fiecare ornament ? Care este amenda pt. neetichetarea acestor produse ? Ce lege se aplica de protectia consumatorului pt. sanctionare ? Mentionez ca nu este vorba de jucarii care pot pune in pericol viata cuieva....
Va multumesc !:stunned:


Conform acquis-ului comunitar (ansamblul de drepturi si obligatii comune ce asigura coeziunea Statelor Membre ale Comunitatii Economice Europene) consumatorii trebuie sa fie informati in mod complet si clar asupra caracteristicilor esentiale ale produselor si serviciilor, prin elemente de identificare vizibile, prin redactarea cartii tehnice a produselor, respectiv a ambalajelor de vanzare. Informatiile trebuie să fie indicate în limba romana, cu exceptia marcilor de fabrica si comert, a denumirilor de firma sau societaţi comerciale cunoscute publicului larg si a termenilor explicati in dictionarele uzuale. Indicarea tării de origine a produselor este obligatorie.

Legislatia comunitara referitoare la etichetare vizeaza (in afara de siguranta produselor) informarea corecta a consumatorilor in ceea ce priveste preturile sau alte calitati sau caracteristici ale produselor.

Toate informatiile privitoare la produsele si serviciile oferite consumatorilor, documentele insoţitoare, inclusiv cele referitoare la informatiile privind securitatea produsului si instructiunile de utilizare, precum si contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie sa fie scrise in limba romana, indiferent de tara de origine a acestora, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi.
Ordonanta nr. 212/1992 privind protectia consumatorilor- actualizata la 27.12.2008
www.avocatnet.ro/UserFiles/a...
Ordonanta nr. 21/1992 (republicata), privind protectia consumatorilor
[ link extern ]

Hotararea Guvernului nr. 332/2001 privind denumirea, marcarea compozitiei fibroase si etichetarea produselor textile.
La introducerea pe piaţă produsele textile se etichetează şi se caracterizează în limba română, fără a se exclude prezentarea şi în alte limbi străine.
c) etichetă - orice text scris, imprimat, litografiat sau ilustrat, care conţine elemente privind denumirea, compoziţia fibroasă a produsului, elemente de identificare, marcă de fabrică sau de comercializare, instrucţiuni de utilizare şi care însoţeşte produsul prezentat pentru vânzare;
Art. 8. - (1) Produsele textile se etichetează sau se însoţesc de marcaje atunci când se oferă pe piaţă în scopuri de producţie sau comerciale. Această etichetare sau marcare poate fi înlocuită ori însoţită de documente comerciale de însoţire atunci când produsele nu sunt destinate vânzării către consumatorul final.

[ link extern ]

Daca nu au etichete, le puteti face dvs. dar ar trebui sa gasiti un angajat OPC dispus sa va indrume pentru ca acestea sa fie facute conform legii. Eticheta trebuie sa conţina cel putin urmatoarele mentiuni:
- denumirea produsului;
- marca de fabrica a producatorului;
- calitatea;
- modelul;
- numarul bucatilor ambalate (dupa caz);
- numarul lotului;
- semnul care defineste fragilitatea.
[ link extern ]
Alte indicatii etichetare gasiti aici: [ link extern ]
L.C.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etichete gablonturi alinasimona alinasimona Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema, cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa \"gablonturi \" , si pe eticheta nu scria ... (vezi toată discuția)
Traduceri etichete produse cosmetice fabiana25 fabiana25 In cazul in care doresc sa comercializez produse cosmetice (ma refer la produse pentru unghii cum ar fi geluri uv, accesorii, etc)cum trebuie sa procedez cu ... (vezi toată discuția)
Traducerea în limba românã a conþinutului etichetelor de pe produse MMMI MMMI am o intrebare absolut toate produsele expuse la raft trebuie sa aiba traducere in limba romana? distribuitorul nu mi le-a dat cu traduceri, eu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)