avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scoaterea unui autoturism din evidenta fiscala
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scoaterea unui autoturism din evidenta fiscala

Buna ziua,
Detin de ceva timp un autoturism inmatriculat avariat pentru care am impozite restante de platit. (numai pe 2011 as avea de platit 2000+ ron)
Exista vreo posibilitate prin care pot opri majorarea impozitelor? sau scoaterea autoturismului din evidenta fiscala? Mi se pare stupid sa nu existe nicio posibilitate de a opri impozitarea. Mentionez ca nu pot plati integral in scurt timp toate datoriile, si de aceea as vrea ca maca aceste datorii sa nu creasca in continuare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 19:35, 27 Iulie 2011
In baza unei declaratii notariale pe propria raspundere mergeti la Directia impozite si taxe si cereti scoaterea din evidenta a autoturismului.
Un amanunt important ar fi ca Directia de impozite si taxe nu va da curs cererii decat dupa plata INTEGRALA a impozitelor restante si a penalitatilor aferente. Majorarile de intarziere nu pot fi oprite decat prin achitarea debitelor restante.
Bineanteles ca trebuie achitate toate restantele si penalitatile care sunt datorate catre Directiua taxe si impozite , altfel nu se poate rezolva problema Dvs.
este clar ca voi achita toate sumele datorate, insa as vrea sa opresc continuarea impozitarii.. si pentru aceasta nu stiu ce sa fac cu autoturismul..
Dvs. mai circulati cu acest autoturism? Daca nu..radiati-l din circulatie, duceti-l la fier vechi..
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit dumitramicmi dumitramicmi Buna ziua. Am o problema in legatura cu radierea unui autoturism. In 2005, l-am radiat din circulatie la cerere si apoi l-am vandut la REMAT ca fier vechi. ... (vezi toată discuția)
Radieri auto nelu22 nelu22 Buna ziua! Pot radia de la organele fiscale autoturismul doar pe baza facturii de la REMAT care atesta ca autovehicolul s-a dat la fier vecchi? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism de la fisc 0726183819 0726183819 CUM PROCEDEZ PENTRU A RADIA AUTOTURISMUL PROPIU DE LA FISC? NU MAI FOLOSESC AUTOTURISMUL SI VREAU SA-L RADIEZ PENTRU A NU MAI PLATI IMPOZITUL. (vezi toată discuția)