avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emitere factura pe o societate si incasare pe alta ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emitere factura pe o societate si incasare pe alta societate

Buna ziua, vreau sa va prezint urmatoarea situatie:
Societatea X cu activitate hoteliera emite factura de cazare catre o Societate bugetara care nu poate plati factura decat intr-un cont de trezorerie. , dar societatea X nu are cont de trezorerie. In aceasta situatie poate fi indicat un cont al altei societati( societatea Y) care este societatea proprietara a hotelului si careia Soc.X ii datoreaza chirie.? ( urmand ca intre cele 2 soc X si Y sa fac o conventie de plata?)
Sau daca exista alta solutie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: croitoru raluca , utilizator 17:03, 27 Iulie 2011
cel mai bine este ca soc X sa-si deschida cont la trezorerie contul se deschide de pe o zi pe alta in baza unor documente cerute de Trezorerie
sau
varianta contractului de cesiune de creante .

succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare utilaj de la alta societate econo econo Buna ziua, Societatea X preia de la societatea Y un utilaj in baza unui contract de novatie. Y achzitoneaza acest utlaj prin credit, drept pentru care X ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta rodicaonet rodicaonet BUNA ZIUA TUTUROR ! Ma aflu intr-o situatie ciudata si am ascultat pana acum o multime de pareri si nu am reusit sa trag nici o concluzie.Situatia este ... (vezi toată discuția)