avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta prezidentiala de incredintare si iesirea din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta prezidentiala de incredintare si iesirea din tara a minorului

Pe aceasta cale comunic tuturor celor care pot avea nedumeriri rezultatele avute de mine in urma apelului telefonic catre numarul 021.9590 al politiei de frontiera romane.
In cazul in care parintele este in posesia unei ordonate prezidentiale de incredintare DEFINITIVA SI IREVOCABILA a minorukui, si a unei sentinte numai DEFINITIVE nu inca Irevocabila de incredintare, pentru a putea trece frontiera romana este nevoie sa se prezinte amandoua sentintele la frontiara aeroportuara. impreuna cu pasaportul individual al minorului.
Mi-a fost precizat ca nu este nevoie de a avea o declaratie din partea celuilalt parinte cu care este de acord ca minorul iese din tara.
Aceste informatii pot fi verificate si de dvs. personal sunand la numarul in cauza sus mentionat.
Sper ca in acest fel am adus un pic de lumina in incalcita situatie a persoanelor care, ca si mine trebuie sa duca un minor in strainatate.
Cel mai recent răspuns: marafx , utilizator 00:44, 29 Iulie 2011
Ce intelegeti prin ambele hotarari judecatoresti?
Va referiti si la existenta hotararii de recurs pronuntata pe calea ordonantei presedintiale?
Exista si posibilitatea de a nu se declara recurs.In acest caz nu vor putea exista doua hotarari deoarece nu se va judec nici un recurs.
stimate avv Lascoschi ma refer la urmatoarea situatie:
documente in posesie: sentinta definitiva si irevocabila pe ordonanta prezidentiala si sentinta definitiva de incredintare la care se are deja un termen de recurs. Decizia definitiva dar nu irevocabila este obtinuta inaintea celei prin ordonanta.
1.Daca am inteles bine este suficienta hotararea de incredintare pe ordonanta presedintiala.
Asa este?

2.Sau ziceti ca este necesara o hotarare pe ordonanta si o hotarare pe fondul cauzei in procesul de divort cu capatul accesoriu de incredintare a minorului ( adica in procesul de divort )?

Ar fi bine sa raspundeti punctual daca este vorba de punctul 1 sau punctul 2.
Buna seara.Si eu am incredintarea minorei pe cale de ordonanta si am sunat la politia de frontiera si mi-a zis k imi trebuie o alta sentinta in care sa specifice ca pot iesi cu minora din tara. D- ul Marafx,spuneti-mi ati iesit cu copilul din tara?Astept si raspunsul la intrebarile puse de d-ul avocat.
Este necesara o hotarare pe ordonanta (definitiva si irevocabila ) si o hotarare pe fondul cauzei in procesul de divort cu capatul accesoriu de incredintare a minorului ( adica in procesul de divort ) cu caracter definitiv dar nu inca irevocabila (situatia in care aceasta decizie poate fi atacata inca prin recurs).
Elabina... sentinta trebuie sa prevada unde va fi domiciliul minorului si sa fie irevocabila. In nici un caz intr-o sentinta nu se discuta iesirea minorului di tara ci incredintarea lui catre parinte si stabileste domiciliul.
In cazul in care ordonanta prezidentiala nu este inca irevocabila ( poate fi atacata in recurs inca) va poate fi ceruta declaratia celuilalt parinte , autentificata la notar, cu care e de acord ca minorul sa iasa din tara.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate parasi tara un parinte cu un copil minor, in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva si irevocabila? nihilsinedeo nihilsinedeo Poate parasi tara un parinte cu un copil minor in conditiile in care are ordonanta presedintiala pt incredintare si nu exista o hotarare de divort definitiva ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor din afara casatoriei aadynna aadynna se poate introduce o cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintare minor din afara casatoriei? (vezi toată discuția)
Iesirea din tara cu un minor pe baza certificatului de grefa ContSters241037 ContSters241037 sunt in proces de acordare a custodiei unice si as dori sa stiu daca la terminarea procesului, in baza certificatului de grefa se poate iesi din tara cu ... (vezi toată discuția)