avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotia m-a dat afara din apartament ,urmind sa intenteze actiune de divort...Pina in acest moment nu am primit nimic care sa ateste faptul ca ar fi facut acest lucru.Problema mea este: Fetita noastra (2 ani si 6 luni) a ramas la mama ei(sotia mea),aceasta nu vrea sub nici o forma sa o lase sa locuiasca si cu mine o zi -doua,ba chiar mai mult nici sa o vad nu mai vrea sa mi-o aduca.(mentionez ca inca nu suntem divortati prin lege...,doar separati...)..Ce pot face in acest caz??????? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: melycanu , utilizator 10:47, 4 Octombrie 2009
Deschideti actiun e in justitie pe calea ordonantei presedintiale sa vi se permita sa aveti legaturi personale cu minora, in paralel cu actiunea de divort pe care o puteti introduce si dvs.
Sfatul meu insa este daca puteti sa va mai impacati cu sotia si exista o sansa cat de mica pentru reluarea vietii de familie...sa va impacati.Copii nu au nicio vina sa fie mingi de fotbal.
Va multumesc f mult ptr sfatul pe care mi-i la-ti dat.Asi dori totusi sa va intrb mai multe despre aceasta problema a mea,asi dori sa iau o ora (o sedinta )sau cum se procedeaza,poate ma invatati dvs,sau de ce nu poate ma puteti reprezenta dvs,si astfel poate reusesc sa mai stau si eu cu fetita mea...Inca odata va multumesc!
va deranjez si eu cu o problema din aceeasi categorie..de aceea nu am ami deschis un topic nou
Sunt casatorit de 4 ani , timp in care am primit un apartament prin donatie de la rude, am cumparat un autoturism prin credit, si am efectuat si un credit de nevoi personale.
Intrebarea pe care o adresez duneavoastra este: am sanse sa raman doar eu cu apartamentul fara ca acesta sa intre in procesul de partaj? Cum se va efectua partajarea creditelor? Conteaza aportul salarial al fiecaruia sau nu conteaza?
Insuficient! Se pare, la prima vedere, ca sotia se face vinovata de foarte multe! Suspect! Pana sa fi intrat pe acest forum ar fi trebuit sa va intelegeti cu sotia, nu sa o acuzati direct! Altfel, aveati si aveti la indemana o cerere de desfacere a casatoriei, ceea ce presupune sa respectati procedura in aceasta materie! In rest, important este sa va mai ganditi inainte de a face un pas de care sa va para rau mai tarziu!
In acea casatorie,in 4 ani, donatia cine a primit-o, de ce si pentru ce? Autoturismul cumparat si creditul pentru nevoi personale s-au realizat in timpul casatoriei de 4 ani? Daca da, cele din urma sunt partajabile pentru ca sunt dobandite in timpul casatoriei! In ceea ce priveste apartamentul, daca exista un act de donatie depus la dosarul cauzei de partaj, atunci prima instanta va aprecia si va dispune ca atare!

Alte discuții în legătură

Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj gheorghe175 gheorghe175 Buna ziua Din pacate cred ca si eu ( noi ) vom ajunge la divort . Avem cu sotia impreuna si o fetita de 7 ani . Am mai multe intrebari : - Inainte de ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)