avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sotia m-a dat afara din apartament ,urmind sa intenteze actiune de divort...Pina in acest moment nu am primit nimic care sa ateste faptul ca ar fi facut acest lucru.Problema mea este: Fetita noastra (2 ani si 6 luni) a ramas la mama ei(sotia mea),aceasta nu vrea sub nici o forma sa o lase sa locuiasca si cu mine o zi -doua,ba chiar mai mult nici sa o vad nu mai vrea sa mi-o aduca.(mentionez ca inca nu suntem divortati prin lege...,doar separati...)..Ce pot face in acest caz??????? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: melycanu , utilizator 10:47, 4 Octombrie 2009
Apartamentul fost primit ca donatie ptr mine de la parintii mei, spunanad ei ca orice s-ar intampla apartamentul sa ramana al meu (acum doresc doar sa verific acest lucru) Creditele sunt dobandite in timpul casniciei. Care ar fi primul pas pe care ar trebui sa il fac pentru demararea divortului, as vrea ca totul sa se desfasoare cat mai amiabil. UN sfat as dori si in posibilitatea in care sotia nu va dori sa imi acorde divortul, am inteles ca daca ea nu doreste procedura poate dura mult timp. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile primite.
Daca va referiti la calea amiabila a divortului, asta insemnand ca ambele parti isi doresc acest lucru, procedura in acest sens este ca trebuie depuneti la instanta in raza careia domiciliati, o cerere din care sa reiasa ca de comun acord- sot si sotia- dupa un anumit timp ati ajuns la concluzia ca respectiva casatorie nu mai poate continua si este iremediabil distrusa! Cererea se depune la instanta se va da un termen de 2 luni, si daca in acest timp nu a intervenit nimic in sensul de a reveni, renuntand la cererea de divort, atunci instanta se va pronunta ca atare evitand astfel, "spalarea rufelor in afara familiei". Totusi, consultati un avocat: NICOLETA ROMASCANU!
Cea mai buna si eficace solutie este medierea. Castigul este timp - bani - nervi.
buna ziua,o intrebare daca se poate...fratele meu s-a mutat in casa parinteasca unde,locuieste cu mama mea.De la o vreme face tot cei sta in putere in a o supara(este somer,nu o ajuta cu nimic,ii aduce tot felul de injurii),mentionez ca,mama mea este f bolnava(cardiopatie ischemica risc inalt,diabet,handicap gr )In urma unei altercatii verbale la tel intre mne si fratele meu acesta m-a bombardat cu o serie de mesaje de ameninare...asi dori ca sfat : ce masuri ar trebui sa iau eu ptr a pastra linistea mamei mele si implicit a familiei mele...Va multumesc anticipat:stunned:
:stunned::stunned:
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
melycanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie bunuri dupa introducerea actiunii de divort organiz3rul organiz3rul buna ziua. sunt in plin divort, destul de \"zgomotos\" cu sotia si vreau sa-mi achizitionez un apartament. banii ptr apartament sunt o parte donati de mama si ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj gheorghe175 gheorghe175 Buna ziua Din pacate cred ca si eu ( noi ) vom ajunge la divort . Avem cu sotia impreuna si o fetita de 7 ani . Am mai multe intrebari : - Inainte de ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)