avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... relatii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

relatii de munca

Buna ziua!
Vin la dumneavoastra cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Ma numesc ........... si sunt incadrata pe post de referent I A cu sudii medii.In decursul timpului sarcinile de servici au devenit tot mai complexe si in acelasi timp au necesitat foarte multe cunostinte de informatica, asa ca pentru a putea face fata cerintelor au urmat cursurile facultatii de management financiar contabil specializarea contabilitate si informatica de gestiune.Anul acesta am absolvit si sunt licentiata .In aceste conditii intrebarea este daca pot fi promovata pe un post in aceeasi specialitate dar cu studii superioare si daca da care este procedura si este temeiul legal.
In speranta ca voi primi un raspuns de la dumneavoastra,va multumesc foarte mult.

Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:06, 29 Iulie 2011
Art. 18 din Legea nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare - actualizată prevede:
(2)Diplomele absolventilor de învatamânt superior sunt recunoscute si ofera drepturi în conditiile stabilite de legislatia în vigoare la data obtinerii actului de finalizare a studiilor.


ART. 26 din Legea 284/2010 Legea cadru privind salarizarea unitară a personalului bugetar precizeaza:

(1) Incadrarea si promovarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situatia in care promovarea personalului bugetar in functie, grad sau treapta profesionala nu este reglementata prin statute proprii, promovarea se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
(3) In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea personalului platit din fonduri publice in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
...
(7) Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen pe baza regulamentului-cadru ce cuprinde principiile generale si care se aproba prin hotarare a Guvernului sau alte acte normative specifice.
(8) Ordonatorul principal de credite, in raport cu cerintele postului, stabileste criterii de selectie proprii in completarea celor prevazute la alin. (7).

:)
da dar in H.G.286/20100 nu mai este specificata promovarea in functie ci numai promovarea in grade sau trepte imediat superioare .In cazul trecerii de la referent IA cu studii medii la inspector de specialitate,economist cu studii superioare este promovare pe functie superioara sau promovare in grade sau trepte profesionale.Aici este problema pentru ca managerul resurse umane spune ca este o promovare pe functie si nu mai este specificate in H.G.286/2011.
Este promovare pe functie ca urmare a absolvirii unei forme de invatamant superior ,in specialitatea postului si nu promovare in grade si trepte profesionale.Totusi Legea 285/2010 care reglementeaza salarizarea bugetarlor pe 2011,are referire la modul de stabilire a salariilor celor promovati in functie:

'In anul 2011, pentru personalul nou-incadrat pe functii, pentru personalul numit/incadrat in aceeasi institutie/autoritate publica pe functii de acelasi fel, precum si pentru personalul promovat in functii sau in grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare in plata pentru functiile similare din institutia/autoritatea publica in care acesta este incadrat."
Cred ca ar trebui consultat si actul normativ care reglementeaza speta ,
specific domeniului de activitate in care va desfasurati activitatea.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

perioada de debutant - dumi32 dumi32 Buna ziua vreau sa va intreb daca dupa expirarea perioadei de debutant si incadrarea pe postul urmator in grad este considerata promovare? Multumesc. (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)
Promovare rapida personal contractual viorica1963 viorica1963 un referent cu studii superioare incadrat pe post cu studii medii poate solicita transformarea postului in studii superioare ? Daca da, in ce conditii ? (vezi toată discuția)