avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de debutant -
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de debutant -

Buna ziua vreau sa va intreb daca dupa expirarea perioadei de debutant si incadrarea pe postul urmator in grad este considerata promovare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 13:42, 1 Noiembrie 2011
dumi32 a scris:

Buna ziua vreau sa va intreb daca dupa expirarea perioadei de debutant si incadrarea pe postul urmator in grad este considerata promovare? Multumesc.


Daca va referti la sistemul bugetar,da trecerea de la nivelul de debutant la nivelul urmator este considerata promovare in grad,treapta dupa caz.
Deci daca unui angajat in 2008 pe postul de debutant iar in anul 2009 expira perioada de debutant si trece pe un post de referent specialitate III, iar in 2010 se reincadreaza in functia de ref. spec. II pt ca dispare gradul III, acum in 2011 el nu poate promova pt ca nu are 3 ani sau se ia in calcul anul angajarii?
In cf. cu prevederile art.26,(4)din Legea 284/2010:

Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

Nu stiu in ce domeniu bugetar lucrati,dar daca este sa ne referim la conditia de vechime,de regula la promovare,se ia in calcul vechimea totala realizata in specialtatea postului.(in 2010,nu s-a facut promovare,ci reincadrare,deci faptul ca ati trecut de la ref.III la ref.II nu inseamna ca ati fost promovat)
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Suntem institutie de stat cu personal contractual subordonat Primar - consiliului local.
In acest caz,promovarea este reglementata de HG286/2011,care la
ART.43(3) precizeaza:

(3) Pentru a participa la concursul de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie sa fi obtinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performantelor profesionale individuale cel putin de doua ori in ultimii 3 ani.

Alte discuții în legătură

Promovare pe studii superioare alehandraa alehandraa Buna ziua. Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de ... (vezi toată discuția)
Salarizarea si promovarea in clasa a functionarilor publici lauratoader2006 lauratoader2006 Buna Ziua, Lucrez in cadrul unei institutii publice de 13 ani, sunt functionar public din 01.03.2005, in cadrul Serviciului Resurse Umane, in functia de ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionari publici meri402003@yahoo.com meri402003@yahoo.com Cum se stabileste salariul de baza in anul 2011 pentru functionarii publici care au absolvit studii superioare si au sustinut examenul de promovare in clasa? (vezi toată discuția)