avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare pe studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare pe studii superioare

Buna ziua.
Sunt referent cu studii medii din anul 2001 intr-o institutie publica,personal contractual cu casa, in anul 2010 am absolvit Facultatea de Management si promovat examenul de licenta cu titlu de licentiat in stiinte economice si tot de atunci incerc sa promovez, dar datorita crizei.....sau altor factori nu s-a putut . .
Acum am primit vestea ca voi fi trecuta pe referent cu studii superioare gr3
Intrebarea este daca incadrarea pe gradul 3 este corecta dupa atatea ani de vechime in specialitate ..
In primul rand, nu exista referent cu studii superioare...poate fi inspector, consilier, expert, auditor...cum o fi , dar nu referent. Apoi... depinde de institutia unde lucrati si de grila pe care va incadrati; daca gradul 3 este cel imediat superior celui de debutant, este absolut corect, intrucat asa prevede legea 284/2010 ca se face incadrarea personalului absolvent al unor studii superioare.
@Kyandra,

Exista in grila de salarizare unica , din Legea 284,Anexa I,CAPITOLUL II
lit.C." Alte unităţi bugetare de subordonare centrală şi locală, precum şi din compartimentele de contabilitate, financiar, aprovizionare, investiţii" functia de referent de specialitate cu studii superioare,gr.I,II,III si debutant.


@alehandraa,

Incadrarea dvs.prin promovare in referent III st. superioare ,(functia imediat superioara debutantului)in urma absolvirii unei institutii de invatamant superior pe specialitatea postului ocupat este corecta . Ea s-a facut cu respectarea prevederilor Legea 284,Anexa I,CAP.II,LIT.L,art.4(2):

"(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării.

ps Cred ca lucrati in sanatate,ati mentionat de "personal contractual cu casa"..
@ondino: pai si eu ce am spus? Referent cu studii superioare nu exista, nu am facut nici o referire la referent de specialitate.
nu este incadrarea pe gradul 3..ci clasa 3 de studii. adica, ati absolvit facultatea anterior detinerii calitatii de functionar public...deci nu va conta ca nu veti putea promova in clasa 1 de studii superioare. gradul este cel profesional (referitor la vechimea pe functie: debutant, asistent, principal si superior). daca inca nu sunteti functionar public, vedeti daca exista posibilitatea incadrarii pe studii superioare, cat inca sunteti personal contractual, ca mai incolo nu mai aveti sanse.astfel ca aveti 2 posibilitati:
- vi se transforma postul in functie publica dar pe clasa 3 de studii medii, cu gradul profesional corespunzatorii vechimii in specialitatea studiilor medii necesare ocuparii functiei;
- reusiti sa fiti incadrata pe studii superioare anterior transformarii in functionar public, astfel transformarea poate fi pe functie publica de clasa I de studii superioare, insa cu gradul profesional debutant (pt ca veti avea vechime sub 1 an in specialitatea studiilor absolvite).
@kyandra,

Dvs. in primul comentariu cand ati afirmat ca nu exista functia de referent cu st. superioare,ati facut probabil o confuzie intre functia publica generala de executie,aplicabila functionarului public cu functie generala de executie,unde intr-adevar nu exista in grila la nivelul de studii superioare decat auditorul,consilierul,cons. jurdic,expertul,inspectorul si functia de executie pe grade si trepte profesionale,aplicabila personalului contractual si unde exista referentul de specialitate cu st. superioare .
Nu exista o definitie a referentului si una a referentului de specialitate.Referentul , respectiv referentul de specialitate ,ca functie in organigrama unei institutii,este acel specialist a carui atributie este de a da indrumari si informatii in domeniul sau de expertiza,cu competente stabilite desigur in limita nivelului de pregatire profesionala,de baza si de specialitate.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare functie nelagrepolis nelagrepolis buna... M-am intors la serviciu dupa 3 ani de ingrijire coplil pana la varsta de 2 !Functia pe care o aveam nu mai apare in nomenclator....intre timp am ... (vezi toată discuția)
Promovare validunca validunca am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta ... (vezi toată discuția)
Promovare din studii medii in studii superioare nicco nicco Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca promovarea mea a fost corecta din studii medii in studii superioare dupa terminarea facultatii MFC specialiazrea ... (vezi toată discuția)