am o vechime de 15 ani de referent si 2 ani in economist II, pot sa promovez in economist IA? avand vechimea necesara pentru a promova in aceasta functie.
Data post: Luni, 13 Februarie 2012, 13:28
Subiect: promovare
pot promova cu derogare de vechime in specialiate?
Nu este posibil..Daca sunteti functionar public,in cf. cu prevederile Lg.284/2010
ART. 5
(1) Funcţionarii publici care absolvă studii universitare de licenţă în domeniul de activitate al autorităţii sau instituţiei publice, încadraţi pe funcţii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, în condiţiile legii, într-o funcţie publică de execuţie cu gradul profesional de asistent din clasa corespunzătoare studiilor absolvite.
Daca sunteti personal contractual ,tot in cf. cu Lg.284/2010:
(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării.
Deci,in urma promovarii de acest tip,daca sunteti fc. public veti fi incadrat la gradul de asistent,daca sunteti contractual la gradul imediat superior debutantului,indiferent de gradul profesional avut anterior.Ceea ce se mentine ,este gradatia,care este obtinuta in urma transei de vechime in munca pe care o aveti.
Echivalare studii
cory1983
Buna ziua,
Am urmatoarea problema
In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea ... (vezi toată discuția)