avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta!

Buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse am sa scap de o amenda pentru lipsa rovinieta,si de tariful de despagubire de 720 euro,daca la data cand masina a fot fotografiata era subinchiriata unei firme?Mentionez ca sunt persoana fizica si am subinchiriat unei persoane juridice,care si aceea a subinchiriat masina unei alte persoane fizice.Masina am recuperat-o,ca nu imi plateau banii asa cum era stipulat in contract,dar acum am primit procesul verbal de la CNADNR,pe numele meu.Daca contest procesul verbal si atasez copie dupa contract,am sansa sa castig?Mai fac o mentiune,contractul nu e semnat la notar,e stampilat si semnat intre mine si firma respectiva.Va multumesc pentru atentie si va rog ajutati-ma cu un sfat!
obligatia de plata a rovinietei apartine proprietarului masinii. deci sunteti in culpa si bun de plata.
Multumesc frumos pentru raspuns,dar suma este foarte mare si nu este drept sa platesc pentru o fapta pe care nu am comis-o eu. Nu pot face nimic,exceptand faptul de a plati amenda si contravaloarea tarifului de despagubire?Multumesc.
doar sa prelungiti achitarea prin introducerea unei contestatii impotriva procesului verbal in instanta.
In procesul verbal,spune ca fotografia e facuta la data de 10 01.2011,orele 22,35, mi s-a spus ca a cumparat rovinieta pentru ziua respectiva,dar la casa nu a verificat data valabilitatii.Bonul de casa este din data de 10 orele 17,dar rovinieta intra in vigoare de la data de 11 ,ora 0. Ma pot preleva de neglijenta,sa nu mai atasez contractul ci copie dupa rovinieta sa bonul de casa si sa cer schimbarea amendei in advertisment?Va multumesc pentru raspunsuri dna avocata!
Contestati in instanta si depuneti si contractul de subanchiriere prin care sa demonstrati ca la data evenimetului masina nu era la dv. La randul ei firma la care ati inchiriat va chema si ea pe cel care o folosea atunci si astfel poate scapati de plata dar va plati unul din ceilalti doi.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta - tarif de despagubire ionutt ionutt Buna ziua! Cunoaste cineva regimul juridic al tarifului de despagubire aplicat alaturi de o amenda contraventionala pentru conducerea unei masini fara a ... (vezi toată discuția)
Am imprumutat masina unui prieten care a fost amendat contraventional pentru lipsa rovinieta Tcg Tcg Am imprumutat masina unui prieten in luna August si a fost depistat fara rovinieta si acum me-a venit procesul verbal de constatare cu amenda de 1250 lei si ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)