avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cateva sfaturi va rog....
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cateva sfaturi va rog....

Ieri seara cand am venit de la servici am gasit in cutia postala o recomandata venita din partea fostului meu loc de munca....CIG Romania mai exact, companie de asigurari de viata. Am lucrat acum un an si ceva acolo ca si consultant asigurari. Ideea e ca in aceea perioada Unit Managerul meu mi-a povestit de o posibilitate de a avansa si eu la nivelul lui printr-o asa zisa super oferta pentru clientii mei.....sa gasesc doua persoane care vor o asigurare de viata GRATIS 3 luni de zile. Am ramas putin uimit cum ca s-ar oferi cadou o asig de viata asa de nicaieri....dar cica dupa cele 3 luni daca ei vor sa continue polita va trebui sa o plateasca. Am gasit aceste persoane conditia era sa fac rost de 2 copii de pe buletin si atat. Asta am facut i-am dat UM-ului copiile si s-au emis 2 polite. Bineinteles ca nu am promovat si am renuntat la vrajelile lor si am plecat. Acum dupa un an de zile cum v-am zis si la inceput am gasit o recomandata cum ca am sa le platesc 240 Euro pentru acele 2 polite emise si lapsate vezi doamne ca nu au mai platit clientii.....stai frate.....pai nu au fost GRATIS?......si dc sa platesc eu 240 de euro???? de fapt sa returnez comisionul care de fapt nu l-am primit ca cica UM-ul a zis atunci ca nu am incasat nici un ban de la client normal ca nu iau nimic........deci.....DE CE SA PLATESC?Sunt OBLIGAT???
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:22, 29 Iulie 2011
Informatiile sunt insuficiente.In afara de cele doua copii de buletin, ce documente ati intocmit/semnat? Clientii de la cine au primit politele?Ce conditii de asigurare au fost atasate la polite si ce prevedeau cu privire la plata primelor sau refuzul de plata dupa cele 3 luni?In sarcinile/indatoririle contractului, ce se prevedea cu privire la raspunderile personale?Si in final, cum era motrivata suma imputata, raportat la raspunderea personala rezultata din contractul semnat si instructiunile privind politele in cauza?
eu nu am completat nimic ci UM-ul eu doar am semnat politele de asigurare....iar clientii nu au primit nici in ziua de azi politele, doar telefonul de confirmare si scrisorica de reziliere dupa cele 3 luni, ideea e ca am aflat ca UM-ul a platit el prima initiala doar ca sa primeasca comisionul de target, de aceea mi-a zis ca e gratis...normal ca nu am stiut, tantalau cum am fost am pus botulm iar clientii neplatind nimic si nestiind despre ce e vb nu au contiunat sa plateasca primele.
Daca a platit primele initiale, nu aveti de ce sa le returnati dv.Daca nu ati incasat comisionul, contestati imputarea si puteti ajunge si in instanta daca prin absurd vor continua presiunile dupa primirea contestatiei.
Desi extrem de ambiguu cazul pe care il prezentati am inteles ca sunteti chemata sa platiti. Atata timp cat nu ati primit vreun comision nu aveti ce plati. Iar politele la care nu se platesc rate se reziliaza de drept.Lasati-i sa va cheme in instanta si atunci actionati. Eu cred ca tot ce face este intimidare , daca tine tine.
Analizati cu atentie contractul de intermediere pe care il aveti semnat cu asiguratorul. Este posibil sa fie asa...si spun asta pentru ca unii asiguratori acorda consultantilor o "finantare" de o anumita suma...cu conditia ca rata anularilor politelor incheiate sa fie sub un anumit procent.
Analizati cu atentie contractul.

Alte discuții în legătură

Returnarea comisionului agentului de asigurare alexandrion7 alexandrion7 Buna ziua, Sunt student, am 22 ani şi am lucrat ca agent de asigurări în urmă cu 1 an, am încheiat 2 poliţe de asigurare, mi-am luat un comision de 1000 ... (vezi toată discuția)
Angajat firma de asigurare elrobby2002 elrobby2002 Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie. Varul meu este un fost angajat al unei firme de asigurare. El nu mai lucreaza la firma respectiva de mai ... (vezi toată discuția)
Se restituie bani din asigurare? tm06cristi tm06cristi Scot o anumita suma de bani de la o banca,banca face o asigurare de viata pe timp de 10 ani la la suma scoasa intrebarea mea este se restituie acesti bani ... (vezi toată discuția)