Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie. Varul meu este un fost angajat al unei firme de asigurare. El nu mai lucreaza la firma respectiva de mai bine de un an insa a primit acasa o citatie de la o firma de recuperat debite in care este instiintat ca trebuie sa plateasca peste 2500 ron , suma ce reprezinta comisioanele incasate de el in momentul in care a facut mai multor persoane asigurari de viata. Din ce mi-a explicat , el daca reusea sa convinga minim 2 persoane pe luna sa isi faca asigurare de viata la firma respectiva , primea o parte fixa plus comision din valoarea politei pe intregul an , asta chiar daca acel client platea initial doar 1/4 din suma. El a avut mai multi clienti care dupa primele 3 luni nu au mai vrut sau nu au mai putut plati si automat politele se reziliau iar acum trebuie sa inapoieze suma pe care a primito drept comision. Eu l-am sfatuit sa caute contractul de munca si sa citeasca exact ce scrie in el si eventual sa apeleze la un avocat. Totusi am zis sa va prezint aceasta situatie poate pot la randul meu sa il indrum intr-o anumita directie. Va multumesc .