avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Recuperare comision firma asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Recuperare comision firma asigurari

Salutari,

Situatia se prezinta in felul urmator.
In luna februarie m-am angajat cu contract de agent la o firma de asigurari.
In urma angajarii am decis sa imi fac si eu o polita,mai exact o pensie privata.
Am incasat eu comisionul(fiind angajat acolo) dupa polita.Dupa aproximativ 3 luni nu am reusit sa mai depun bani pentru buna continuitate a politei.
In urma cu 2 saptamani am primit o instiinta de la societatea de asigurari cum ca trebuie sa merg la sediul lor deoarece am datorii la ei.Datoriile venind de la comisionul incasat.
Am mers la sediul lor,si mi-au dat 3 variante: 1)sa reactivez polita,vorbim despre o suma destul de consistenta pentru reactivare.
2)sa le inapoiez banii(comisionul).
3)Nu e tocmai o varianta,dar in cazul in care nu merg pe una din cele 2 variante de mai sus,imi trimis dosarul in instanta.
Intrebarea mea este:Ma pot trimite in instanta pentru recuperarea banilor?
Pentru orice alte detalii,informatii,va rog intrebati-ma!

Multumesc,

Bogdan.
Cel mai recent răspuns: B0gd0n , utilizator 20:26, 9 Februarie 2015
Nu pot sa va dea in judecata pentru a continua aceasta plata a politei. Este o asigurare facultativa.
In ceea ce priveste comisionul incasat, daca acesta vi se cuvenea de drept, conform contractului incheiat cu aceasta societate, chiar daca formuleaza o cerere de chemare in judecata, nu au sorti de izbinda (depinde ce este prevazut in contractul incheiat).
Am mai primit 2 notificari de la firma de asigurari din luna octombrie pana acum.
Inca nu stiu daca ma pot da in judecata sau nu.
Trimit cu mare drag contractul si notificarile scanate pe mail,oricui este dipus sa imi ofere un raspuns.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnarea comisionului agentului de asigurare alexandrion7 alexandrion7 Buna ziua, Sunt student, am 22 ani şi am lucrat ca agent de asigurări în urmă cu 1 an, am încheiat 2 poliţe de asigurare, mi-am luat un comision de 1000 ... (vezi toată discuția)
VÂnzare conditionata nelubt nelubt Sunt angajat al unei societati de asigurare reasigurare. Din luna decembrie 2009 s-a trecut la emiterea electronica a politelor de asigurare RCA. Prin decizia ... (vezi toată discuția)
Excursie ratata cucu_bau cucu_bau Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de ... (vezi toată discuția)