avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... excursie ratata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

excursie ratata

Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de disc). X a incheiat o polita de asigurare pentru accidente, boala etc. cum se face de obicei. Firma de asigurari nu i-a dat nici un ban inapoi, doar agentia de turism i-a returnat 50% din suma platita. Intrebare, mai poate face ceva X pentru a-si recupera toti banii pierduti? va multumesc mult pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cucu_bau , utilizator 18:47, 10 August 2011
De obicei, companiile de asigurari in situatia rezilierii politei nu stabilesc in contract si returnarea primei de asigurare total sau partial. In acest fel, nu cred ca este posibil sa poate recupera mai mult decat pana in prezent. Asigurarea medicala pentru accidente, din cate imi amintesc, nu reprezinta o suma prea mare. Biletul pe care l-a achizitionat de la agentia de turism, cu siguranta, este mai consistent. Tocmai de aceea, eu zic sa incerce sa discute cu agentia de turism poate va obtine mai mult.
De asemenea, depinde si ce anume este prevazut in contractul incheiat cu agentia de turism.
In urma discutiilor cu agentia de turism, aceasta a binevoit sa-i returneze cei 50% din valoarea biletului. Deci, restituirea acelei sume a fost facuta de agentia de turism, nu de asigurator. Este vorba de o asigurare cum se face de obicei cand mergi in vacanta. Acestia au motivat faptul ca era bolnav mai de mult timp, inainte sa incheie polita de asigurare....etc., dar din fisa medicala nu reiese acest lucru. Banii nu trebuia returnati de firma de asigurari? si nu de agentia de turism?
Daca a intervenit evenimentul asigurat in perioada de valabilitate a politei de asigurare, asiguratorul este obligat sa va achite un procent sau chiar toata suma asigurata, depinde de prevederile contractului de asigurare. In aceasta situatie, va veti adresa atat CSA cat si ANPC cu sesizari.
In mod normal ar fi trebuit sa fiti despagubit daca in momentul in care v-ati internat in spital pt operatie ati fi sesizat asiguratorul. Apoi sincer va spun ca hernia de disc nu este o urgenta ea se acutizeaza in timp si cand ati intocmit cererea de asigurare si ati intocmit chestionarul respectiv la rubrica "daca suferiti de vreo boala cronica, incurabila etc" sunt convins ca ati bifat rubrica Nu. Din acest motiv asiguratorul nu a dat curs cererii dv de despagubire. Cititi cu atentie conditiile din polita de asigurare. Si ultima problema daca anuntati la internare Agentia de Turism atunci aceasta v-ar fi despagubit integral. Si acolo este un contract pe care probabil nu l-ati respectat.
Pt. d-ul Adrian.Tudor
In primul rand, nu stiu cate cunostiinte medicale aveti dumneavoastra legate de aceasta boala, dar eu va informez ca persoana respectiva nu a stiut ca sufera de aceasta boala, nu se stie cand s-a declansat aceasta boala dar cert este ca intr-o zi, X nu s-a mai putut da jos din pat, a fost internat de urgenta la spital si operat.
Iar legat de polita de asigurare, nu s-a completat nici un chestionar la incheierea politei, nu s-a bifat rau intentionat rubrica cu NU sufera de vreo boala.
Aveti impresia ca aceasta problema a fost calculata de X in mod deliberat? Ca sa castige ce?
Cert este un lucru, aproape toate firmele de asigurari cand este vorba sa plateasca despagubiri....lasa de dorit, nu stiu ce sa mai faca sa nu plateasca nici un leu. Apropo, a-ti vazut ce sedii au? Si la un banal accident de circulatie fac tot ce pot pentru a tergiversa plata respectiva. Ei merg pe principiu....nu toata lumea ne da in judecata....

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate FOURB FOURB Buna, Copilul meu are o asigurare de sanatate privata, de curind l-am operat de polipi. Am intrebat asiguratorul ce documente trebuie sa le pun la ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi pers. cu asigurare de viata claudiu2009 claudiu2009 Stimati domni, Nu stiu daca postez unde trebuie dar as vrea sa va prezint urmatoarea speta: Tatal unui prieten contracteaza un credit de nevoi personale la o ... (vezi toată discuția)
Explicatie termen patryk patryk Buna ziua.Am nevoie de a intelege o definitie a unui termen dintr-un contract de asigurare. Este vorba de definitia: \"Boala\" inseamna orice deteriorare ... (vezi toată discuția)