avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Asigurari de Sanatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Asigurari de Sanatate

Buna,

Copilul meu are o asigurare de sanatate privata, de curind l-am operat de polipi.
Am intrebat asiguratorul ce documente trebuie sa le pun la dispozitie, pintre alte documente mi-au cerut si
- o copie a fisei medicale de la medicul de familie din care sa rezulte istoricul medical al asiguratului, inainte de semnarea cererii de asigurare si pina la data evenimentului.

Ei argumenteaza
Se face in baza Protocolul Cadru, incheiat intre Ministerul Sanatatii si societatile de asigurare membre UNSAR si alte societati cu privire la furnizarea si utilizarea informatiilor cu caracter medical in aplicarea Legiii 136/1995 si a Legii 32/2000 privind societatile de asigurare si complectarile ulterioare.

Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa le pun la dispozitie Copia Fisei Medicale a copilului sau cei de la Asigurari ar trebui sa se multumeasca cu o adeverinta eliberata de medicul de familie data pe propria raspundere.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FOURB , utilizator 20:17, 26 Iulie 2011
In astfel de situatii chiar daca e vorba de o operatie banala ei fac ce le prevede regulamentul intern si anume verifica istoricul medical al asiguratului si daca in fisa apare ca fiul dv suferea de polipi inainte de a se incheia asigurarea si nu ati declarat in chestionarul completat atunci nu veti primi despagubire pt operatie. Deci trebuie sa prezentati o astfel de copie dupa fisa medicala. Daca cetiti cu atentie conditiile de asigurare atasate la polita veti gasi mentionat acest lucru la rubrica "despagubiri si modul de acordare".
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Buna,

Am inteles asta, Doctorul de Familie nu se fereste sa le dea o adeverinta (semnata si parafata) din care sa reiasa ca nu fost bolnav niciodata copilul de Polipi, el argumenteaza ca fisa medicala este personala si nu ar trebui sa aiba acces oricine la ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic de familie refuza eliberarea unei copii dupa fisa medicala - probleme cu societatea de asigurare georgianaluca georgianaluca Buna ziua,am nevoie de ajutorul unor persoane care cunosc exact detaliile in ceea ce priveste speta urmatoare. Operatie suportata de persoana X,aceasta ... (vezi toată discuția)
Informatii false trecute de medic in fisa medicala auto, cat. b cosming2018 cosming2018 Buna ziua, Am o chestiune, cu care ma confrunt. Am mers la o clinica privata, in vederea intocmirii fisei medicale necesare la preschimbarea permisului de ... (vezi toată discuția)
Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele medicale alina81 alina81 Buna ziua, In ultima vreme ma confrunt cu o problema la care as dori un sfat pentru a o rezolva. as dori sa imi schimb medicul de familie deoarece sunt ... (vezi toată discuția)