avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Medic de Familie refuza eliberarea unei copii dupa ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Medic de Familie refuza eliberarea unei copii dupa fisa medicala - probleme cu societatea de asigurare

Buna ziua,am nevoie de ajutorul unor persoane care cunosc exact detaliile in ceea ce priveste speta urmatoare.

Operatie suportata de persoana X,aceasta persoanra X are o asigurare de viata si sanatate la o companie de asigurari.In urma operatiei sau trimis documente medicale catre compania de asigurari pentru despagubire.Compania de asigurari a mai cerut fisa in copie a medicului de famile pe ultimii 5 ani pentru a vedea ca nu exista antecedente pentru respectiva operatie.Problema majora acum apare: doamna doctor nu doreste la cererea pacientului sa inamaneze o copie a fisei medicale semnata si parafata pe motiv ca legea nu permite. Insa o anumita lege o contrariaza in ceea ce priveste acest aspect.Va rog sa ma ajutati!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:07, 30 Ianuarie 2014
Din punctul meu de vedere problema nu este la medicul de familie, ci la societatea de asigurari. Cu siguranta sunt acoperiti de o semnatura a dvs, prin care declarati pe propria raspundere ca nu suferiti de diferite boli. Cand au luat banii pe prima de asigurare nu i-a interesat daca sunteti sau nu bolnava, pe cand acum, cand trebuie sa plateasca, incep sa caute nod in papura...
Nu inteleg atitudinea medicului... adica nu imi da copii dupa actele de la el sa vad si eu de ce boli am in istoric? Poate am uitat, cum sa nu faca asta?

Confidentialitatea fiselor ma apara pe mine, ca pacient, nu pe medic sau altcineva. Daca EU cer informatii despre mine, cum sa nu mi se dea?
Notificati medicul ala, poate a uitat ce rost au legile...
Nu inteleg ce o contrariaza pe doamna doctor.
Nu exista lege care sa interzica PACIENTULUI accesul la fisa medicala. Daca societatea de asigurari a cerut medicului, acesta este obligat sa refuze eliberarea copiei pana cand firma de asigurari face dovada ca are acceptul pacientului respectiv. DAR, pentru ca exista si un "DAR", la cererea pacientului, medicul este obligat sa elibereze fisa, CONTRACOST, la tarifele stabilite de cabinet.
Radu iti multumesc de raspuns insa compania de asigurari nu a cerut prin nici o notificare medicului de familie vre-un document care sa tina de persoana operata si nici nu cauta nod in papura,insa operatia este una mai complicata si in acest caz asiguratorul poate cere sa vada un istoric chiar daca tu ai declarat ca nu ai avut nici o problema in trecut.Problema majora este la medicul de familie care pur si simplu nu doreste sa inmane acea fisa la CEREREA PACIENTULUI. La nivel general au fost foarte multe cazuri in care medicul nu a eliberat nici copie nici originalul pe motivul sa nu cumva sa plece de la acel doctor cu tot cu dosar si sunt foarte reticenti.Am mai auzit cazuri si uite ca ma lovesc de acelasi lucru.
Multumesc doamna avocat pentru raspuns insa din pacate dupa cum am mai mentionat acest lucru se intampla des si in alte cazuri sa mai intamplat .Va rog spuneti-mi unde pot face o sesizare in ceea ce priveste strict problemele legate de medicii de familie.Acest lucru se intampla pe raza jud Ilfov .Multumesc

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate FOURB FOURB Buna, Copilul meu are o asigurare de sanatate privata, de curind l-am operat de polipi. Am intrebat asiguratorul ce documente trebuie sa le pun la ... (vezi toată discuția)
Credit garantat cu asigurare de viata lipsa_id lipsa_id UN unchi de al meu a incheiat cu o banca un contract de credit bancar pentru persoane fizice, unde nu i s-a cerut nici girant, nici ipoteca ci girarea in ... (vezi toată discuția)
Fostul medic de familie refuza sa imi elibereze fisele medicale alina81 alina81 Buna ziua, In ultima vreme ma confrunt cu o problema la care as dori un sfat pentru a o rezolva. as dori sa imi schimb medicul de familie deoarece sunt ... (vezi toată discuția)